Agon Kamberi: Kriza e pandemisë ka potencial të shndërrohet në krizë të rëndë ekonomike

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 9, 2020 22:08

Agon Kamberi: Kriza e pandemisë ka potencial të shndërrohet në krizë të rëndë ekonomike

Agon Kamberi, magjistër i inxhinierisë industrial në Berlin, thotë edhe pasi të kalojë pandemia, ajo do të lërë pas vetes si trashëgimi një krize të theksuar ekonomike.

Sipas tij, në vitin 2009 ekonomia botërore pësoi një rënia prej 5.7%, ndërsa për vitin 2020 skenarët e institucioneve gjermane parashikojnë rënie të ekonomisë për 4.3% deri në 20.6% dhe kjo për shtetin gjerman. Sipas tij Gjermania parashikon lehtësim të masave, por ky sipas tij, do të jetë një proces i cili do të marrë më shumë kohë sa u nevojit për vendosjen e këtyre masave. Ai thekson se ekziston mundësia që Gjermani të shtyjë masat deri në mes të muajit maj.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 9, 2020 22:08