Aksion për pastrimin e një pjese të bregut në Strugë

Aksion për pastrimin e një pjese të bregut në Strugë

Ekipi i të rinjve nga shoqata “Akva” dhe skuadrës së vëzhgimit “Krste Jon” sot realizuan një ekoveprim të ri për pastrimin e plazhit pranë anijeve. Kjo është ekopatrulla e dytë e organizuar nga ekipi i mbrojtjes dhe pastrimit si pjesë e projektit “Monitorimi, mbrojtja dhe përdorimi i qëndrueshëm i rripit të kallamës në liqenin e Ohrit”.

Në Ditën e Kryengritjes Popullore, siç thotë Ana Naumoska, një anëtare e ekipit të të rinjve “Akva”, morën një veprim kundër mbeturinave në Strugë.

“Është e nevojshme të zhvillohet ndërgjegjja sociale se mbrojtja dhe mirëmbajtja e natyrës është detyrë qytetare për secilin prej nesh, të krijojmë zakone dhe të japin një shembull se si të sillen me natyrën, ndërsa veprimet e këtilla janë një mënyrë ideale për të bërë pikërisht këtë”, theksoi Naumoska.

Realizimi i ekoveprimeve është një praktikë e shpeshtë e Shoqatës “Akva”, së fundi ata kanë pastruar zonën rreth qendrës së fëmijëve “25 Maji” në Strugë.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 11 Tetor, 2018 21:43

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.