Aktualisht në Strasburg janë rreth 300 procese gjyqësore kundër Maqedonisë

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Nëntor, 2021 23:05

Aktualisht në Strasburg janë rreth 300 procese gjyqësore kundër Maqedonisë

Të pakënaqur me gjyqësorin vendas, qytetarët e RMV kërkojnë drejtësi në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut. Aktualisht në Strasburg janë rreth 300 procese gjyqësore kundër Maqedonisë. Kryetari i gjykatës thotë se kohëzgjatja e proceseve gjyqësore ishte ende një sfidë për vendin. Spano kujton se vendimet e gjykatës në Strasburg janë të detyrueshme për shtetet, përcjell FLAKA.

Spano nuk e di pse nuk zbatohen vendimet në favor të shoqatave maqedonase në Bullgari. Ai thotë se Këshilli Evropian ka monitoruar nëse shtetet po zbatojnë vendimet e Gjykatës së të Drejtave të Njeriut.

Ministri i Drejtësisë pret që të zvogëlohet numri i rasteve në të cilat qytetarët e Maqedonisë e padisin shtetin. Ai thotë se Gjykata e të Drejtave të Njeriut është zotuar të paraqesë më shpejt opinionet për çështjet që më vonë mund të arrijnë në Strasburg.

Në dhjetë vitet e fundit, shteti ka paguar mbi 2 milionë euro dëmshpërblim për qytetarët e RMV të cilët drejtësinë e kanë marrë në Strasburg në vend të gjykatave vendore. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Nëntor, 2021 23:05

27
Nën
Shkoi për gjueti me shokë, por mbeti i plagosur në rrethana ende të pazbardhura, në...
27
Nën
Sot tifogrupi Ballistët i bëjnë 30 vite. Në këtë 30 vjetor ata kanë festuar si...
27
Nën
Nën patronatin e Ali Ahmetit – Kryetar i Bashkimit Demokratik për Integrim, nesër me fillim...
27
Nën
Në mbledhjen e përbashkët mes Kuvendeve të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, gjatë...