Algjeri, vazhdojnë protestat përkundër dorëheqjes së presidentit

Desk
By Desk April 5, 2019 19:57

Protestuesit kërkojnë largimin e të gjithë zyrtarëve që ndërlidhen me regjimin e ish-presidentit Abdelaziz Bouteflika.

Algjerianët të premten kanë vazhduar me demonstratat krahas dorëheqjes së presidentit Abdelaziz Bouteflika këtë javë, ndërsa protestuesit kërkojnë largimin e të gjithë zyrtarëve që ndërlidhen me regjimin e ish-presidentit, raporton AA.

Që nga mbrëmja e së enjtes, demonstruesit janë mbledhur në Sheshin e Dëshmorëve në kryeqytetin Algjer, duke u paraprirë protestave të mëdha të planifikuara për të premten.

Sipas aktivistëve algjerianë në rrjetet sociale, protestuesit kërkojnë shkarkimin funksionarëve të sapoemëruar, përfshirë kryeministrin Noureddine Bedoui, kryetarin e Kuvendit Abdelkader Bensalah dhe presidentin e Gjykatës Kushtetuese, Tayeb Belaiz.

Desk
By Desk April 5, 2019 19:57