Ambasadori bullgar në Shkup: Në javë numëronim 250 tituj anti-bullgare

Desk
By Desk 6 Prill, 2019 20:34

Në Shkup 10 vjet më parë dhe sot në Shkup ka një ndryshim të madh. Ka një ndryshim të rëndësishëm dhe është në disa drejtime. Së pari, 10 vjet më parë, në media regjistroheshin 250 shkrime anti-bullgare – tashmë mjedisi i medias është krejtësisht i ndryshëm, tha ambasadori bullgar në Shkup, Angel Angelov, i cili komentoi temën se si u përmbush marrëveshja e fqinjësisë për BGNES, përcjell FLAKA.

“Jo se ata nuk janë aty, por po zhytet në rrjedhën e përgjithshme të mediave. Ka shumë përmbajtje pozitive për vendin tonë”, shtoi ai.

Drejtimi tjetër është dialogu politik, i cili është shumë aktiv. Nëse ai ishte i ngulët dhe i ngadalshëm 10 vjet më parë, ai tani është shumë më dinamik. Ju e dini se vetëm për tre muajt e parë në Sofje ishin Kryeministri Zaev, Ministri i Jashtëm Nikolla Dimitrov dhe Kryetari i Parlamentit, komenton diplomati për agjencinë.

“Gjithashtu bëmë një forum të madh biznesi. Për herë të parë në 10 vjet, ne kemi krijuar një komision ekonomik midis dy qeverive, kështu që gjërat po lëvizin në një drejtim pozitiv”, tha Angelov.

Ai gjithashtu vuri në dukje rritjen e “shkëmbimit turistik midis dy vendeve”, si dhe “shkëmbimin në ekonomi, i cili po rritet”.

Ajo shton se aktivitetet e Korridorit 8 vazhdojnë dhe se Bullgaria ka ndihmuar me fondet për një Qendër të Hershme të terapisë dhe diagnostikimit për fëmijët me autizëm në Maqedoni. FLAKA

Desk
By Desk 6 Prill, 2019 20:34