Angell Dimitrov përmendi tanket e dhuruara në 2001, ja çfarë e shqetëson atë

Desk
By Desk 4 Dhjetor, 2020 21:42

Angell Dimitrov përmendi tanket e dhuruara në 2001, ja çfarë e shqetëson atë

Historiani bullgar Angell Dimitrov thotë se ka shumë ndjenja anti-bullgare në librat shkollorë maqedonas, përcjell FLAKA.

Ai thotë se historianët nuk janë ata që krijojnë problemet midis dy vendeve.

Ai tha se në Marrëveshjen e Fqinjësisë së Mirë vetëm një pikë ka të bëjë me çështjet historike, por ka shumë gjëra të tjera që duheshin bërë.

Ai kujtoi se ata dhuruan tanke në vitin 2001 dhe se në shumë raste ata e ndihmuan vendin tonë.

Dimitrov thotë se shtëpitë e parafabrikuara u janë dhuruar refugjatëve nga Kosova, por edhe maqedonasve që janë më të varfër. Ai kujtoi se hekurudha nuk ishte ndërtuar dhe se ishte problem.

Dy ditë bisedime, por pa përparim në pikat e diskutueshme.

Dimitrov mohon që ndonjë nga politikanët bullgarë të ketë fyer maqedonasit.

Ai deklaroi se kishte qenë ambasador në Maqedoni për vite me radhë dhe se Bullgaria nuk duhej përmendur si armike.

Goce Dellçev u diskutua vetëm për gjysmë ore dhe nuk ka marrëveshje për karakterin dhe veprën e revolucionarit.

Kryeministri Zoran Zaev tha dje se kishte përparim në proces, por sot në konferencën për shtyp historianët konfirmuan se nuk ka progres. FLAKA

Desk
By Desk 4 Dhjetor, 2020 21:42