Angelovska: Buxheti i gatshëm për t’u ballafaquar me krizën globale për shkak të virusit korona

Desk
By Desk March 4, 2020 21:48

Angelovska: Buxheti i gatshëm për t’u ballafaquar me krizën globale për shkak të virusit korona

Ka hapësirë ​​fiskale për t’u marrë me çdo tronditje të mundshme ekonomike që mund të jetë për shkak të koronavirusit. Ne jemi në gjendje të përgjigjemi në çdo mënyrë. Buxheti është në gjendje të mirë, realizimi i anës së të ardhurave është gjithashtu i madh, dhe ka një rritje të të gjitha taksave, tha Ministrja e Financave Nina Angellovska në sonte në “Top Tema”, përcjell FLAKA.

Sipas saj, situata me virusin është e pasigurt globalisht, nuk dihet se çfarë do të çojë në të dhe prandaj ndikimi i mundshëm në arkat e shtetit nuk mund të përcaktohet.

“Ekonomia e Maqedonisë nga këndvështrimi i buxhetit është e gatshme të merret me krizën e mundshme globale për shkak të virusit korona. Ne nuk kemi krijuar skenarë për mënyrën se si do të veprojmë, por kemi konsideruar se çfarë do të bëjnë vendet e tjera dhe çfarë do të bëjnë ata. Asnjë vend nuk ka dalë me një analizë dhe një plan konkret për të bërë, por të gjithë janë në lëvizje. Gjërat po ndryshojnë çdo ditë dhe duhet të reagojmë shpejt”, tha Angellovska. FLAKA

Desk
By Desk March 4, 2020 21:48