Angjushev: Politika e jashtme nuk duhet të ketë ndryshim drastik

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 17, 2019 22:28

Angjushev: Politika e jashtme nuk duhet të ketë ndryshim drastik

Optimizmi në vend në datën e bisedimeve të pranimit në BE buron nga vlerësimet tona të progresit në kriteret sipas kapitujve. Vendi ynë ka vlerësimet më të forta të vendeve në mjedis kur ato u anëtarësuan në BE. Çështja e emrit, çështja e marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë me vendet e tjera u zgjidh, tha Zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike Koço Angjushev sonte në televizionin Alfa, përcjell FLAKA.

“Në atë raport vlerësoheni si shkollë – vlerësimi i gjendjes dhe përparimi. Rezultatet tona të gatishmërisë janë po aq të mira, madje edhe më të mira, në disa kapituj sesa rezultatet e gatishmërisë së vendeve kur negociojnë ose kanë filluar tashmë”.

Ai mendon se kësaj radhe pavarësisht se si interpretohet në shoqëri, shteti dhe politika jonë nuk ishin kritere për një vendim të tillë.

“Thjesht, marrëdhëniet brenda BE-së në vendet anëtare ishin një kriter. Kjo situatë brenda-politike pasqyrohet disi në vendimet e BE-së sepse vendimet merren atje me konsensus. Kështu bëri Macron”, tha Angushev.

Ai shtoi se “Ne nuk kemi alternativë tjetër. Mund të them, pavarësisht se cili është vendimi përfundimtar, plani B nuk ka dhe nuk duhet të ketë. Jam thellësisht i bindur që politika e jashtme nuk duhet të ndryshohet në mënyrë drastike. Është çështje kohore kur do të arrijmë në datën e fillimit të bisedimeve sepse askush nuk kundërshton kriteret”, tha Angjushev. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 17, 2019 22:28