Arment Sadiku Magjistër i parë Teknologjis Ushqimore në Kërçovë

Arment Sadiku Magjistër i parë Teknologjis Ushqimore në Kërçovë

Arment Sadiku sot ka mbrojtur temën e magjistraturës me titull: “Vlersimi i parametrave fiziko-kimik dhe mirkobiologjik i disakultivarëve të mollës dhe ndryshimet e mundëshme gjatëpërpunimitnë Fakultetin e Teknologjis Ushqimore dhe të Ushqyerit në Univesrsitetin e Tetovesdrejtimi TeknologjiUshqimore tek prof.dr Xhezair Idrizi, mentor, prof.dr.XhabirAbdullahi dhe komison Prof.dr Ismail Ferati.

Armendi ka lindur në Kërçovë në vitin 1990 shkollën fillore e ka kryer në Zajaz, të mesmen në SHMK”Drita”, ndërsa pёr studime zgjodhi një drejtim te vaçant dhe deficitar në vendin tonë, Fakulteti i Teknologjisë Ushqimore dhe të UshqyeritProgramiStudimor: Tekonologji Ushqimore.

Pasi kreu strudimet në kohën e paraparë dhe me sukses, duke ditur se në Kërçovë nuk ka diksuh me drejtim të tij dhe se ndoshta vendit tij i duhej,  regjistroi Magjistraturën nëUnivesristetin e Tetovës në të njejtin drejtim të cilin e kreu me sukses dhe sot  e mbojti para profesorve tij nga cilët morrilëvdata dhe përgëzime për temen shkencore.

Vlen përmendet fakti se Maqedoni kemi deficit drejtimieve Shkencave Matematiko Natyrore, ndërsa Armentiështë i pari Kërçovë dhe ndër paktët Maqedoni.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 25 Maj, 2018 17:57

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.