Arrihet dakordësi për shumicën e zëvendësministrave të rinj

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 15 Shtator, 2020 21:03

Arrihet dakordësi për shumicën e zëvendësministrave të rinj

Propozimet për zv.ministra deri më tani nuk kanë arritur në Kuvend. LSDM-ja zyrtarisht thotë vetëm shkurtimisht se ato nuk janë specifikuar ende, pa zbuluar se ku ka ngecur çështja, përcjell FLAKA.

Sidoqoftë, sipas burimeve partiake, disa nga emrat janë përcaktuar, mes tyre nuk është konfirmuar, ai në Ministrinë e Financave, por sipas informacionit të TV 24 nga Bihaçka, përmendet Nian Fiti, vajza e akademikut Taki Fiti, i cili është përfaqësuesi aktual i Maqedonisë në Bankën Botërore.

Në ulëset tjera për zv.ministra që do ti takojnë LSDM mbeten , sipas burimeve partiake, në bujqësi ish-ministri Trajan Dimkovski, dhe në administratë do të mbetet Aleksandar Bajdovski.

Sipas një zyrtari të lartë partiak, pozicionet e zëvëndësve që do t’u jepen partnerëve më të vegjël të koalicionit të Zаев janë përcaktuar gjithashtu – në ekonomi, Zoran Manevski nga NSDP ka shumë të ngjarë të jetë zëvendësministër. Në mjedis, Hristina Ilievska nga DOM, në vetëqeverisjen lokale, sekretari aktual i Përgjithshëm nga Lidhja Demokratike dhe Zoran Dimitroevski, në MPPS, me siguri do të mbetet zv.ministri aktual Gjonul Bajraktar.

NGa Reçica e Vogël tashmë kanë njoftuar jo zyrtarisht se Agim Nuhiu shkon në Drejtësi, Nazim Bushi, ish-drejtori i Telekomit, në Ministrinë e Brendshme, Ilir Hasani do të jetë zëvendës i Filipçes në kujdesin shëndetësor, ndërsa Zëvendës Drejtori i Policisë Financiare duhet të vijë në mbrojtje. Ai është Bashkim Hasani. Në Transport dhe lidhje ulet Bekim Rexhepi, nga BESA Arafat Shabani në arsim dhe Sedat Sulejmani në kulturë.

Sekretarët shtetërorë pritet të specifikohen në këtë paketë, ndërsa orekset për pozicionet e drejtorit janë të larta dhe do të vazhdojë ende shqyrtime. FLAKA

BURIMI: TV 24

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 15 Shtator, 2020 21:03