Arsovski: Pozicionet e Bullgarisë nuk janë befasi, presioni do të rritet për shkak të zgjedhjeve

Desk
By Desk October 22, 2020 20:46

Arsovski: Pozicionet e Bullgarisë nuk janë befasi, presioni do të rritet për shkak të zgjedhjeve

Zgjedhjet e ardhshme në Bullgari e komplikojnë situatën dhe kjo është ajo që e bën të pasigurt fillimin e negociatave të Maqedonisë me Bashkimin Evropian. Qëndrimi i prerë i Bullgarisë vjen si befasi edhe brenda vetë BE-së, e cila është e vetmuar në qëndrimin e saj, por prapëseprapë, me të drejtën e vetos, është qëndrimi i analistit Petar Arsovski, përcjell FLAKA.

Të gjithë sytë janë drejt te takimit Zaev – Borisov, por ka mbetur pak kohë për një marrëveshje, thotë Arsovski.

“Takimi është shumë i rëndësishëm, deri atëherë ata duhet të jenë të përgatitur për atë që është e pranueshme dhe çfarë nuk është …”

Sipas Arsovskit, është herët për pesimizëm. Të dy palët po bëjnë përpjekje për të arritur një zgjidhje, por procesi do të pengohet nga politikanë që do të përpiqen të rrisin popullaritetin e tyre përmes kësaj çështjeje, tha analisti për Tv Sitel. FLAKA

Desk
By Desk October 22, 2020 20:46