ASh pret përgjigje nga KShZ, Dauti: Etike anëtarët ti kalojnë ASh – AAA e jo Besës

Desk
By Desk March 7, 2020 19:12

ASh pret përgjigje nga KShZ, Dauti: Etike anëtarët ti kalojnë ASh – AAA e jo Besës

Alenaca për Shqiptaret ende nuk ka pergjigje zyrtare nga KSHZ-ja lidhur me kërkesën që antarët e komisioneve zgjedhore që I takojn Besës, pas kolicionimit parazgedhore me LSDM-në ti kalojn koalicionit Alenaca per shqiptaret me alternativen.

Edhe pse dit më parë Kryetari I KSHZ-së, Oliver Derkovski, tha se partit vetë duhet të mirren vesh, nga Alenaca për shqiptarët thonë se nga përvojat paraprake një marrveshje e till është e pamundur. Sipas tyre janë institucionet ata që duhet ti japin një epilog situatës së krijuar pas Koalicionit të krijuar mes LSDM-së dhe Besës.

“Për të arritur deri te marrëveshja me siguri duhet gadishmëri nga të gjitha palët. Në këtë rast kërkesa e aleancës për shqiptarët veç se është e njohur kështu që çfar bëshkëpunimi mund të bënte Aleanca në këtë rast kur vec më kërkesa është e njohur. Unë besojë që çdokush që mendon se zgjedhjet përveç se janë garë duhet të ketë edhe etik Brenda tyre dhe duhet të jetë në favor të dhënjes së antarëve që duhet ti kishim në ditën e zgjedhjeve”, shprehen nga Aleanca për Shqiptarët.

Koalicioni Aleanca për Shqiptarët me Alternativën janë në përgaditje e sipër të listave të kandidatëve dhe ato do ti publikoj me më 11 mars kur edhe do të mbajnë kongresin qëndror të partis.

Nga kjo parti presin që procesi zgjedhor të jetë I rregullt dhe demokratik ashtu siç I takon një vendi që pretendon të behët pjesë e familjes evropiane.

Me Status quo është edhe Çështja e ndarjes së hapsirës për reklama në media të partive pjesmarrëse në zgjedhje.

Nga Besa nuk pajtohen me draft udhëzuesin e përpliuar nga Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele ku hapsira mediatike prej 4 minutave që I ka takuar Beses ti jepet VMRO-DPMNE-së.

Nga BEsa thanë se kjo është shkelje ligjore dhe do të ngrejn padi ndaj drejtorit të Agjencisë dhe kryetarit të këshillit të Agjencisë.

Desk
By Desk March 7, 2020 19:12