Australi, shkencëtarët zbulojnë grabitqarin më të gjatë në botë

Desk
By Desk April 16, 2020 22:48

Australi, shkencëtarët zbulojnë grabitqarin më të gjatë në botë

Shkencëtarët që eksplorojnë detin e thellë në brigjet e Australisë kanë zbuluar kafshën më të gjatë që është parë ndonjëherë – një siphonophore me një gjatësi prej 46 metra.

Siphonophores janë grabitqarë ujorë të përbërë nga shumë klone të vegjël që veprojnë së bashku si një dhe përhapen si një varg i vetëm i gjatë në ujë.

Ashtu si kandilat e detit, ata ushqehen me kërmijtë e ngathët në ujë. Peshq të vegjël të pafat aq sa të notojnë në këtë mjegull të tentakuleve janë paralizuar dhe mbështjellë deri në trupin e kolonisë.

Siphonophore e re është rreth dy herë më e gjatë se balena blu, dhe tre herë më e gjatë se një balenë kurrizi, e cila zakonisht rritet në rreth 15.24 metra gjatësi.

Desk
By Desk April 16, 2020 22:48