Azeski: Akciza është element serioz për mbushjen e buxhetit, çmimi i karburanteve aktualisht është shumë i ulët

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 14, 2020 22:00

Azeski: Akciza është element serioz për mbushjen e buxhetit, çmimi i karburanteve aktualisht është shumë i ulët

Reagimet kundër rritjes së akcizës për derivatet e naftës janë të pabazuara, për momentin çmimi i karburanteve është shumë i ulët, tha Branko Azeski, kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë, në Top Tema, përcjell FLAKA.

“Për momentin kemi një rënie të madhe të çmimit të karburanteve, një rënie të konsumit të karburantit, dhe si një person që e di se kjo është një element serioz në plotësimin e buxhetit, unë i di pasojat e asaj pune. Si një person i arsyeshëm, unë duhet të jem përgjegjës dhe të marr parasysh të gjitha aspektet, ato aspekte thonë se në këtë pikë të gjitha konfliktet e brendshme duhet të përdoren para se të fillojmë të marrim para nga jashtë. Dhe ato rezerva të brendshme janë për të parandaluar të gjitha vjedhjet, për të parandaluar të gjitha parregullsitë që ekzistojnë në vend, për të bërë një racionalizim të plotë në aparatin shtetëror”, tha Azeski, duke shtuar se “nafta e kuqe” abuzohet për shkak të çmimit më të ulët, d.m.th përdoret si zëvendësues për naftë, megjithëse qëllimi i saj është ngrohja.

Ai theksoi se do të ishte serioze të propozoni vetëm masa që do të merrnin para nga buxheti, dhe se nuk do të kishte masa që do të lejohet që edhe të hynë para aty. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 14, 2020 22:00