Banka Botërore nuk i ka ndryshuar mendjen Koçovskës për nënshkrimin e kredisë prej 90 milion euro – kërkon detaje

Banka Botërore nuk i ka ndryshuar mendjen Koçovskës për nënshkrimin e kredisë prej 90 milion euro – kërkon detaje

Nuk ka prapavijë politike sepse deri më tani kam nënshkruar borxhe prej 1.2 miliardë eurosh, por për kredinë nga Banka Botërore, e cila është caktuar, duhet ta di se për çfarë do të shpenzohen paratë – para se të firmosem – tha për Telma Zëvendës Ministrja shtesë e Financave Gordana Koçoska. Ajo gjithashtu pretendon se vetëm 20 milion euro janë përfshirë në rebalanc nga kredia, e cila paraqitet si urgjente. Qeveria ka thënë tashmë se paratë janë të nevojshme për t’u marrë me krizën dhe zëvendjësja nuk duhet të vonojë kur Banka Botërore i miraton ato në kohë rekord, përcjell FLAKA.

Reagimi i Bankës Botërore nuk e ka ndryshuar mendjen e Zëvendës Ministrit të Financave, Koçovska, për të bërë presion mbi kredinë prej 90 milion eurosh. Paratë për të siguruar respirator, shtretër spitalor, ndihmë për ata që kanë humbur punën e tyre. Por Koçovska thotë se ajo ka folur me Uashingtonin dhe do të nënshkruajë kur artikujt të jenë transparente.

“Baza ligjore për pagimin e fondeve është Marrëveshja e cila nuk përmend pagesën e pagës 20% më të lartë për personelin mjekësor, të cilët ishin dhe ende janë në vijat e para. Duhet të ketë mbështetje për shëndetin, por duhet të dini se çfarë. Prandaj, është e hapur pyetja se si paga do të paguhet me marrëveshje, ku kjo nuk është paraparë”, tha Zëvendës Ministrja e Financave për Telm.

Koçovska nuk ka marrë përgjigje se çfarë do të ndodhë me njerëzit që u detyruan të nënshkruajnë marrëveshje për pushim nga puna. Por ministrat e linjës u përgjigjën se ajo po bënte të njëjtat pyetje dhe po vononte kredinë, edhe pse Banka Botërore i ishte përgjigjur dhe aprovuar kredinë menjëherë.

Banka Botërore ka njoftuar një marrëveshje kredie dhe theksoi se ekziston një tolerancë zero për korrupsionin dhe projekti është i ndarë në tre komponentë. Komponenti i parë është 34.05 milion euro, përbërësi i dytë 54.83 milion euro dhe i treti është përbërësi me pakicë 0.99 milion euro, ose gjithsej 90 milion euro. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 22 Maj, 2020 21:21

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.