Basha: Dështimi “numër 1” i qeverisë është dështimi me rininë, ta ndryshojmë këtë vend

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 4, 2019 18:26

Basha: Dështimi “numër 1” i qeverisë është dështimi me rininë, ta ndryshojmë këtë vend

Në një takim me të rinjtë në Elbasan, në kuadër të turit “Rrugëtimi për Shqipërinë”, kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha u ndal veçanërisht te çështja e largimit nga Shqipëria të moshave të reja.

“Këtë tur e nisim në Elbasan, në një mbrëmje të veçantë, në 4 nëntorin e demonstratës më të madhe që rrëzoi murin e Berlinit. Kjo ditë për mua është shumë e veçantë. Të gjithë duam që vendi të dalë sa më parë nga kjo krizë e tmerrshme. Dështimi “numër 1” i kësaj qeverie është dështimi me rininë. Zotimi im numër një dhe i PD-së është kthimi i shpresës. Qeveria vrau shpresat dhe besimin tek e nesërmja, të rinjtë kanë ikur nga vendi. Rinia është ajo që i kanë hequr të parës vëmendjen qeveritarët e sotëm. Jo për faj të rinisë, por për shkak se kjo qeveri ka vrarë shpresën e rinisë. Ta ndryshojmë këtë vend që i ka të gjithë mundësitë dhe pasuritë. Largimi i të rinjve, problem i madh njerëzor në Shqipëri. Largimi i të rinjve, traumë për ata që detyrohen të largohen sepse nuk kanë zgjedhje tjetër. Para dy javësh KE dhe Gjermania e thanë qartë se Shqipëria duhet t’i japë fund politikës së lidhur me krimin. Të garantojë barazi. Të ndëshkojë ata që shesin e blejnë votën. Emigracioni është një problem i tmerrshëm ekonomik. Humbja potenciale e mundshme nga emigracioni është 559 milionë euro. Sa shumë gjëra të mira mund të ishin bërë me 559 milionë euro për vendin e sidomos për rininë”

Më tej, Basha shtoi:

“Po të investojmë tek rinia, do na kthehet shumë herë në benefite në të ardhmen. Duke investuar te rinia ndalet dhe emigracioni. Nuk ndalet emigracioni duke shtuar policë në kufi.”

Top Channel

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 4, 2019 18:26