Bastoret jashtë vendbanimeve?

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 23 Gusht, 2018 20:44

Bastoret jashtë vendbanimeve?

Është propozuar që kazinotë dhe qendrat e lojërave sportive të jenë të paktën 500 metra larg shkollave, kopshteve dhe fakulteteve. Kjo do të thotë që do t’ju duhet të lëvizni në periferi të qytetit, përcjell FLAKA.

BDI dëshiron të dëbojë kazinotë, auttomat-klubet dhe bastorret sportive jashtë vendbanimeve. Sipas ndryshimeve të propozuara të Ligjit për lojërat e fatit dhe lojrave të dëfrimit që kanë dorëzuar deputetët Ejup Alimi dhe Rexhail Ismaili të BDI-së, 500 metra në vijë të drejtë nga kolegje, shkolla, kopshte, biblioteka, institucione, shtëpi për fëmijë dhe institucione të ngjashme nuk do të mund që të hapen kazino, klube automatike dhe qendrat e lojërave sportive. Duke pasur parasysh se në pothuajse çdo vendbanim në Shkup ka të paktën një shkollë fillore dhe një çerdhe, nuk ka pothuajse asnjë vend ku një objekt i tillë mund të hapet. Bastoret sportive dhe makinat e lojërave të fatit tani janë në pothuajse çdo lagje.

Për shembull, në qoftë se ju tërheq qarqet me një rreze prej 500 metra rreth çdo shkollë, çerdhe apo Fakulteti, shihet, në qoftë se miratoi ndryshimet, bastoret sportive mund të hapen vetëm në zonat industriale në periferi të qytetit, në pjesën e sipërme pjesë të vendbanimeve në shpatet e Vodnos, Bregu Zajçev dhe Parkun e Qytetit. Situata është e ngjashme në qytete të vogla, ku ka të paktën një shkolla fillore dhe të mesme, kështu që këto objekte do të duhet të jetë në periferi të qytetit. Kazinotë, nuk do të jetë në gjendje të hapen në hotelet në qendër të qytetit.

Propozuesit thonë se qëllimi kryesor i ndryshimeve është “parandalimi i mundësive për të fituar zakone të këqija në mesin e popullatës së re” dhe vijnë pas shumë iniciativave civile për zhvendosjen e bastoreve dhe kazinove.

Disa muaj më parë në Reçicë të Vogël të Tetovës u organizua një protestë e madhe kundër hapjes së një kazinoje të madhe afër shkollës së mesme mjekësore dhe bujqësore në qytet, si dhe Universitetin Shtetëror të Tetovës. Protestuan qytetarë, politikanë, studentë dhe profesorë në universitet. Ata kërkuan, ndër të tjera, që kazinotë dhe bastoret duhet të jenë të paktën tre kilometra larg qytetit. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 23 Gusht, 2018 20:44