Bëhet e ditur sa prind janë gjobuar për mos vaksinim të fëmijëve

Desk
By Desk 11 Prill, 2019 20:26

Inspektorati Sanitar Shtetëror njoftoi se këtë vit 20 prindër janë raportuar për kundërvajtje për shkak se fëmijët e tyre nuk janë vaksinuar, përcjell FLAKA.

Nga këta, 11 kanë përfunduar në gjykatë dhe pjesa tjetër ka paguar një gjobë duke filluar nga 300 deri në 650 euro.

Ndërkohë, numri i pacientëve me fruth është rritur në mënyrë të vazhdueshme dhe deri tani mbi 900 janë infektuar. Epidemiologët janë të shqetësuar se shumica e pacientëve të sapo infektuar me fruthi janë nga rrethet e njejta.

Nga atje thonë se nuk përjashtohet që Komisioni për Sëmundjet Infektive të mund të shpallet epidemi në të gjithë vendin.

Në Shkup ka mbi 12,000 fëmijë të vaksinuar nga shpallja e epidemisë, dhe në qytete të tjera ka një numër të madh të fëmijëve të pavaksinuar.

Deri në 10 përqind të rasteve të regjistruara janë mjekë dhe infermierë që kanë pasur fruth e që janë infektuar në vendin e punës. Shumica e tyre janë nga Klinika e Fëmijëve. FLAKA

Desk
By Desk 11 Prill, 2019 20:26