Bekteshi: Projektet e gazifikimit shkojnë me dinamikën e planifikuar

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 4, 2019 22:13

Bekteshi: Projektet e gazifikimit shkojnë me dinamikën e planifikuar

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi bëri të ditur se për kohë të shkurtër do të shpallet shpallje publike për partneritet publiko-privat për ndërtimin e një rrjeti shpërndarës të gazit në qytetet ku kalimet do të njoftohen së shpejti, përcjell FLAKA.

“Projektet e gazifikimit aktualisht janë duke u realizuar në përputhje me dinamikën e parashikuar, janë realizuar mbi 70 për qind në pjesën ekzistuese prej Shkupi deri në Tetova dhe në përfundim është pjesa në Manastir, ndërsa deri në Negotinë është përfunduar. Aktualisht, si Ministri dhe si Qeveri, ne po punojmë për bashkimin e rajoneve, dhe brenda një kohe të shkurtër do të publikojmë një njoftim publik ku të gjithë aktorët e interesuar përmes partneriteteve publike-private mund të aplikojnë dhe të fillojnë ndërtimin e rrjetit të tyre të shpërndarjes nëpër qytetet ku kalojnë”, tha Bekteshi në “Top Tema” në TV Telma.

Ai beson se infrastruktura parësore do të jetë tërësisht në pronësi të shtetit, dhe se rrjetet e shpërndarjes do të konsultohen edhe nga komunat, megjithëse ai thotë se vetëm disa komuna janë përgjigjur në letrat e mëparshme.

“Pozicioni im si Ministër i Ekonomisë është të kaloj në një partneritet publik-privat duke pasur parasysh që shumica e komunave nuk kanë aftësi për të zbatuar këtë projekt. Para disa muajsh u kemi dërguar një letër të gjitha komunave, kemi marrë një letër kthimi nga vetëm një ose dy komuna, e cila nuk është serioze duke marrë parasysh se një nga projektet strategjikë në vendin tonë”, tha Ministri i Ekonomisë.

Ai thotë se ata kanë pikëpamje të ndryshme të partnerit të koalicionit në partneritetet publike-private me një ose më shumë kompani.

“Sipas studimeve që janë bërë dhe të gjitha analizave të duhura, dhe duke marrë parasysh kapacitetet e komunave, nuk është një proces shumë i thjeshtë të ndërtohet një rrjet shpërndarës nëpër komuna ku duhet të përfshihen të gjitha familjet, jo vetëm institucionet publike ose industritë”, tha ai.

Ai shtoi se bisedimet prandaj do të vazhdojnë se si të ndërtohet ai rrjet shpërndarës që në disa komuna mund të jetë deri në 30-40 kilometra. FLAKA

 

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 4, 2019 22:13