Besimi: Buxheti për vitin e ardhshëm duhet të japë një perspektivë për rritje dhe zhvillim

Redaksia
By Redaksia 25 Nëntor, 2020 22:10

Besimi: Buxheti për vitin e ardhshëm duhet të japë një perspektivë për rritje dhe zhvillim

Për të mbështetur investimet, konkurrencën, ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, turizmin e brendshëm, si dhe fushën e përgjithshme të çështjeve ekonomike në 2021 sigurohen me 4.5 pikë përqindje më shumë se buxheti 2019, dmth me buxhetin për 2021, 24 përqind të shpenzimeve janë të destinuara për çështje ekonomike, tha Ministri i Financave Fatmir Besimi në debatin e komisionit për buxhetin në Parlament, përcjell FLAKA.

Lidhur me përbërësin e zhvillimit të buxhetit për vitin 2021, siç u njoftua nga Ministria e Financave, Ministri theksoi se fondet për projektet kapitale sigurohen me 20 përqind më shumë se buxheti suplementar, dhe se për herë të parë ekziston një kornizë pesë-vjeçare që përmirësojnë realizimin e tyre.

“Buxheti për vitin e ardhshëm duhet të japë një perspektivë për rritje dhe zhvillim. Prandaj, investimet kapitale krahasuar me buxhetin suplementar parashikojnë një rritje prej 20 përqind. Ne gjithashtu parashikojmë me mekanizma me të cilët besojmë se realizimi mund të përmirësohet. Dokumenti në vetvete përmban një listë të projekteve kapitale afatmesme, të tilla si autostradat, infrastruktura hekurudhore, infrastruktura e energjisë, infrastruktura komunale, arsimi dhe infrastruktura shëndetësore”, tha Ministri i Financave.

Lidhur me zhvillimin ekonomik dhe përballjen me situatën aktuale, Ministri në lidhje me paketën e katërt të masave theksoi se për muajin tetor për rreth 14,000 persona juridikë tashmë është aprovuar mbështetja financiare për pagimin e pagave, e cila mbulon rreth 58,000 vende pune. Bëhet fjalë për 15 milionë euro, të cilat gjithashtu injektohen në ekonomi. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 25 Nëntor, 2020 22:10