Besimi: Ligji për mbështetje financiare, injektim prej 70 milion euro në ekonomi

Desk
By Desk November 7, 2020 12:02

Besimi: Ligji për mbështetje financiare, injektim prej 70 milion euro në ekonomi

Ministri i Financave, Fatmir Besimi në një dalje për media bëri të ditur se Kuendi dje ka miratuar Ligjet për mbështetje financiare për pagesën e pagave të punëtorëve. Sipas tij, me këtë u krijua mundësi Ligjore për zbatimin e kësaj mase.

Ministri Besimi shtoi se kjo masë do të jetë një injeksion prej 70 milion euro në ekonomi.

“Dje Kuvendi miratoi Ligjet për mbështetje financiare, për pagesën e pagave të punëtorëve dhe të ushtruesve të pavarur të veprimtarive. Me këtë u krijua një mundësi Ligjore të fillojmë zbatimin e kësaj mase. Së pari do të mundësojë një rrjet mbrojtëse për dhjetra mijëra vendeve të punës gjegjësishtë do të mundësojë një numër të madh të punëtorëve të ruajn vendin e punës. E dyta mijëra të punësuar do të ruajn nivelin e pagës të cilën kanë realizuar deri më tani. Dhe e treta kjo masë do të paraqesi një injektim prej 70 milion euro në ekonomi gjegjësishtë në hyrje të mjeteve dhe stimulimin e aktivitetit ekonomik”, deklaroi Ministri i Financave, Fatmir Besimi.

Desk
By Desk November 7, 2020 12:02