Bezhovska: Inflacioni pritet të ngadalësohet vitin e ardhshëm

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 10 Nëntor, 2021 22:13

Bezhovska: Inflacioni pritet të ngadalësohet vitin e ardhshëm

Banka Popullore pret ngadalësim të inflacionit vitin e ardhshëm gjegjësisht të mbetet mesatar. Këto projeksionet i tha guvernatorja e BPRM-së, Anita Angelovska Bezhovska në emisionin “Magazina Ekonomike” në Alsat. Sipas saj, inflacioni aktualisht është në shkallë globale shënon korrigjim mesatar për së larti.

“Ky korrigjim mesatar për së larti është kryesisht reflektim i faktorëve global. Në botë shohim ndryshim në çmimet e ushqimeve dhe energjisë dhe këta faktorë global ndikojnë gjithashtu në inflacionin global”, tha Bezhovska.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 10 Nëntor, 2021 22:13

27
Nën
Shkoi për gjueti me shokë, por mbeti i plagosur në rrethana ende të pazbardhura, në...
27
Nën
Sot tifogrupi Ballistët i bëjnë 30 vite. Në këtë 30 vjetor ata kanë festuar si...
27
Nën
Nën patronatin e Ali Ahmetit – Kryetar i Bashkimit Demokratik për Integrim, nesër me fillim...
27
Nën
Në mbledhjen e përbashkët mes Kuvendeve të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, gjatë...