Biznesmeni Koçan do të marrë akt udhëzues për në burg

Biznesmeni Koçan do të marrë akt udhëzues për në burg

Biznesmenit Sead Koçan i kanë mbetur shumë pak për të numëruar për të shkuar në burg. Në ditët në vijim, gjyqtari për ekzekutimin e sanksioneve duhet të përcaktojë datën e ekzekutimit të dënimit prej katër vitesh dhe tetë muajsh për keqmenaxhim financiar në rastin “Trust”. Njeriu i parë i Gjykatës Penale Ivan Xholev konfirmoi në një konferencë me gazetarët se rasti arriti dje nga ankesa, gjykata që e zvogëloi dënimin e tij, përcjell FLAKA.

Sapo t’i dorëzohet akti i referimit, ai vetë duhet të shkojë në burg për të vuajtur dënimin e tij. Megjithatë, ekziston një mundësi ligjore për të kërkuar vonesën në ekzekutimin e dënimit, siç kërkoi Nikolla Gruevski ose Gordana Jankulovska, për të cilat kërkesa u pranua për shkak të detyrimeve të nënës me foshnjën, e cila përfundon më 1 korrik dhe Jankullovska do të duhet të shkojë në Shutkë.

Për biznesmenin Koçan, sistemi ACMIS do të duhet të zgjedhë rastësisht një gjyqtar që do të përcaktojë datën e burgimit. Ligji për Ekzekutimin e Sanksioneve përcakton se personi i dënuar duhet të paraqitet në institucionin së paku tetë dhe jo më shumë se 13 ditë nga dita e pranimit të aktit referues. Megjithatë, Koçani mund të paraqesë kërkesë për shtyrjen e dënimit nëse ai përmbush një nga kushtet e përcaktuara me ligj, ndër të cilat janë arsyet shëndetësore, vdekja e të afërmve, nëse personi është fermer, etj.

Përndryshe, Koçani nuk është në paraburgim dhe pasi u iku një herë autoriteteve, ai u kthye sërisht. Ndërkohë, ai u arratis dhe u kthye, dhe Këshilli Gjyqësor ende nuk ka vendosur për gjyqtarët e Gjykatës Supreme, të cilët e kanë hequr ndalimin dy vjet më parë, të kryesuar nga Kryetari Jovo Vangellovski. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Qershor 12, 2019 22:08

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR

Loading...