Bllokohen punimet në Vodno – Pollogu mund të mbetet pa linjë gazifikimi?

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 31 Gusht, 2018 21:18

Bllokohen punimet në Vodno – Pollogu mund të mbetet pa linjë gazifikimi?

Pas thirrjes së iniciativës qytetare “Unë e dua Vodnon”, në debatin publik me institucionet kompetente për ndërtimin e gazsjellësit, kryetari i Komunës së Shkupit, Petre Shilegov, njoftoi se nuk merr pjesë pasivisht në këtë proces, gjë që shqetëson ekologët dhe qytetarët dhe bën thirrje në debat të marrin pjesë të gjithë aktorët e involvuar. Ndërkohë, siç njoftoi njeriu i parë i qytetit, aktivitetet e ndërtimit të gazsjellësit për tubacionin në Vodno janë ndërprerë, përcjell FLAKA.

“Qyteti i Shkupit vendosi të hënën të organizojë një debat me palët të interesuara në orën 13:00 në hapësirat e komunës. Në këtë debat, ne ftojmë përfaqësuesit e organeve kompetente shtetërore që ndërtojnë tubacionin, si dhe përfaqësuesit e shoqatave civile”,- tha Petre Shilegov.

Aktivistët të cilët në ditën e tretë me një mburojë të drejtpërdrejtë i penguan ekskavatorët që të vazhdonin aktivitetet e tyre, thonë se do të marrin pjesë në debat, por mbeten përpara makinerisë së ndërtimit që është pozicionuar në tokë derisa të gjendet një zgjidhje kompromisi.

Autoritetet kanë theksuar në mënyrë të përsëritur se ndërtimi i tubacionit duhet të vazhdojë në Vodno, sepse sipas analizave, ndryshimi i rrugës do të vonojë zbatimin e projektit në pesë vjet dhe kjo do të sjellë implikime më të mëdha financiare. Ky tubacion duhet të lidh Pollgun me linjën e gazësjellësit nga Shkupi. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 31 Gusht, 2018 21:18