Borisov: Bullgaria nuk ka një vend më të afërt se Maqedonia, të gjithë luftuan për të jetuar mirë dhe së bashku

Desk
By Desk April 27, 2020 22:56

Borisov: Bullgaria nuk ka një vend më të afërt se Maqedonia, të gjithë luftuan për të jetuar mirë dhe së bashku

Bullgaria i përmbahet formulimit të Marrëveshjes së Miqësisë dhe Fqinjësisë midis dy vendeve në lidhje me njohjen e gjuhës maqedonase, e cila thekson “gjuhën zyrtare të Republikës së Maqedonisë së Veriut, në përputhje me Kushtetutën e saj”, tha Kryeministri bullgar Bojko Borisov për Sitel, përcjell FLAKA.

“Ne jemi vendi që filloi së pari me Marrëveshjen e Fqinjit të Mirë, i cili bëri të mundur të flasim për pranimin në BE të vëllezërve dhe motrave tona të dashura. Dhe së dyti, ne bëmë gjithçka për t’i ndihmuar ata, diçka që filloi procesin me Greqinë”, tha Borisov, duke shtuar se Bullgaria nuk ka një vend më të afërt se Maqedonia.

I pyetur nëse ai do të bllokojë vendin përpara konferencës së parë ndërqeveritare para fillimit të bisedimeve, Borisov tha se komitetet për çështje historike dhe arsimore duhet të takohen dhe të gjejnë formulime të pranueshme reciprokisht për individët dhe ngjarjet që lidhin të dy vendet. FLAKA

Desk
By Desk April 27, 2020 22:56