Buçkovski: Historianët japin hapësirë ​​që politikanët të largojnë pengesat

Desk
By Desk October 28, 2020 21:07

Buçkovski: Historianët japin hapësirë ​​që politikanët të largojnë pengesat

“Koha nuk është aleati ynë. Për të përmbushur këtë sfidë me Bullgarinë, ne duhet të kthehemi mbas. Gjuha bullgare këmbëngul të përdorë formulimin e Marrëveshjes së Miqësisë. Ata përpiqen të bëjnë një dallim midis të përbashkëtës dhe për historinë e përbashkët”.

Kështu deklaron ish kryeministri Vllado Buçkovski, sipas të cilit historianët japin hapësirë ​​që politikanët të largojnë pengesat.

“Çështjet e pakicave insistohen të mos ndërhyjnë në punët e brendshme. Gjërat janë mjaft të komplikuara. Historianët përpiqen të përfitojnë sa më shumë prej saj. Nuk besoj se Komisioni i Përbashkët do të mbyllë të gjitha çështjet. Historianët i lënë hapësirë ​​politikanëve për të hequr pengesat. Klima është e pafavorshme, publiku në vendin tonë dhe në Bullgari është edhe më i ndjeshëm. Unë nuk e di nëse të dy ekipet do të gjejnë formulën, por hapësira për manovrim që ka pala jonë nuk është e rehatshme”, tha profesori universitar Vllado Buçkovski në Studio 10 në TV24 rreth asaj nëse Bullgaria do të bllokojë Maqedoninë në rrugën e saj për në BE. FLAKA

Desk
By Desk October 28, 2020 21:07