Byrnes: Të gjithë partnerët e Maqedonisë të veprojnë jo vetëm si partnerë të BE-së, por edhe SHBA-ve

Remzije Bilalli
Publikuar nga Remzije Bilalli 24 Shtator, 2021 18:00

Byrnes: Të gjithë partnerët e Maqedonisë të veprojnë jo vetëm si partnerë të BE-së, por edhe SHBA-ve

Në kuadër të këtij memorandumi bashkëpunimi me Qendrën Estoneze për Zhvillim Ndërkombëtar, do të fillojmë në fushën e digjitalizimit, por tashmë kemi biseduar me ekspertët tanë se nuk do të përjashtojmë bashkëpunimin dhe zgjerimin e një bashkëpunimi të tillë në fusha të tjera në të ardhmen, tha Ambasadorja estoneze Christie Carelson.

“Do të ishim vërtet të lumtur që kjo të ndodhte dhe jam i sigurt se të dyja palët Estonia dhe Maqedonia e Veriut janë vërtet të gatshme ta vlerësojnë këtë opsion në të ardhmen, por kjo nuk është asgjë shumë konkrete. Sa i përket shteteve të tjera anëtare të BE-së, natyrisht që ata flasin vetë, jam i sigurt se kanë përvoja të ndryshme dhe nuk mund të flas në emër të tyre.

Sidoqoftë, siç thashë, Estonia është e gatshme të ndajë një përvojë shumë më të gjerë nga reformat dhe tranzicioni që kemi kaluar drejtpërdrejt në procesin e integrimit në Bashkimin Evropian në të kaluarën”, shtoi Carrelson.

Sipas ambasadores amerikane, Kate Marie Byrnes, ata i janë përkushtuar prej kohësh, jo vetëm në politikë, por edhe burimeve për të mbështetur Maqedoninë e Veriut dhe procesin e saj të pranimit në Bashkimin Evropian, sepse është një detyrë e rëndësishme.

“Është një detyrë shumë e gjerë dhe gjithëpërfshirëse dhe ka shumë mundësi për të dhënë ndihmë dhe mbështetje. Të gjithë partnerët e Maqedonisë duhet të veprojnë jo vetëm si partnerë në BE, por edhe si partnerë të Shteteve të Bashkuara dhe të një mendimi”, tha Byrnes./Telegrafi/

Remzije Bilalli
Publikuar nga Remzije Bilalli 24 Shtator, 2021 18:00