Bytyqi: Fryma evropiane dhe dëshira e qytetarëve për ta parë vendin në BE na bën optimistë

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 8 Shkurt, 2024 21:24

Bytyqi: Fryma evropiane dhe dëshira e qytetarëve për ta parë vendin në BE na bën optimistë

Fronti evropian, gjegjësisht fryma evropiane dhe dëshira e 2/3 e popullsisë për ta parë vendin të integruar në BE na bën optimistë, qeveria e ardhshme do të udhëhiqet nga LSDM-ja, tha nënkryetari i LSDM, Fatmir Bytyqi, sot në një intervistë për TV Alsat, përcjell FLAKA.

“Tani, pas shumë vitesh, më duket se diku në vitin 2008, për herë të fundit, kemi një ndarje kaq të qartë blloqesh, opozitë-pozitë edhe në bllokun shqiptar. Ne nuk bëjmë kompromis me ideologjinë dhe frymën e integrimit evropian. Ne jemi të vendosur, e ardhmja jonë është në BE dhe do të bëjmë gjithçka që është e nevojshme në këtë rrugë. Partitë politike që mendojnë se është mirë të jesh pjesë e qeverisë për të arritur vetëm synime afatshkurtëra sesa ky objektivi ynë afatmesëm sepse synimi afatgjatë i këtij vendi është të jetë një vend ku të gjithë duan të jetojnë, mesatar. Qëllimi afatshkurtër është integrimi në BE, nuk do të ketë kompromis me LSDM-në, andaj do të thosha se partitë politike që kanë shkuar para dhe prapa është vendim i tyre personal”, tha Bytyqi.

Për zhvillimet në Aleancën për Shqiptarët, ai tha se kryetari i partisë e ka deklaruar qartë se ishte i lidhur me bllokun opozitar dhe ky ishte kapitulli fillestar i të gjitha ngjarjeve të kësaj periudhe.

“E di se çfarë do të bëjmë ne si LSDM, do të votojmë sipas propozimit. Ne kemi mbështetur qeverinë teknike, kemi mbështetur përfaqësuesin e qeverisë teknike sepse rruga jonë është shumë e qartë. Ndoshta ndryshe nga shumë liderë të partive politike, ne e duam këtë vend dhe këtë shtet pak më shumë se të tjerët, sepse kemi votuar edhe për qeverinë teknike me ministrat e VMRO-DPMNE-së, ndërsa VMRO-ja ka abstenuar nga votimi”, tha Bytyqi. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 8 Shkurt, 2024 21:24

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare