Bytyqi: Sa më shpejt që të jetë e mundur shërbime nga administrata për qytetarët dhe biznesin edhe krahas masave për pandeminë

Desk
By Desk May 5, 2020 20:10

Bytyqi: Sa më shpejt që të jetë e mundur shërbime nga administrata për qytetarët dhe biznesin edhe krahas masave për pandeminë

Fatmir Bytyqi, këshilltar i kryeministrit, tha se në asnjë moment nuk do të jetë në pyetje dhënia e shërbimeve nga administrata për qytetarët dhe bizneset, pavarësisht nga masat për pandeminë me të cilat, ndër të tjera, parashikohet administrata ta shfrytëzojë pushimin e vitit të kaluar deri në fund të këtij muaji, ndërsa nga puna janë liruar punonjësit në këtë sektor me fëmijë deri në 10 vjeç.

“E drejta e pushimit është e drejtë ligjore e çdo punonjësi, përfshirë edhe administratën publike. Por, gjatë dhënies së pushimit vjetor bëhet kujdes që të mos ndalojë procesi i punës. Duke përfshirë këtë në thelb në të gjitha institucionet ku administrata publike duhet të përgjigjet drejtpërdrejt ndaj kërkesave të qytetarëve dhe biznesmenëve besojmë se një hap i tillë nuk do të ndërmerret për të pritur qytetarët dhe biznesmenët sepse punonjësit janë në pushim vjetor ose në disa raste për shkak të rekomandimeve të caktuara nga shtabi i krizës shëndetësore duhet të qëndrojnë në shtëpi”, tha Bitiqi, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve në një konferencë shtypi në qeveri, ku ai i prezantoi masat ekonomike për të ndihmuar ekonominë.

Me të gjitha analizat që i kemi bërë, shtoi ai, as në maj dhe as më tej në proces, pavarësisht se si do të zhvillohet pandemia, shërbimet për qytetarët do të ndërpriten dhe do të shlyhen sa më shpejt të jetë e mundur.

Nëse deri në qeveri dorëzohet iniciativa nga organizatat e shoqërisë civile dhe ata tregojnë se për shkak të pandemisë vendet e punës në këtë sektor janë vënë në dyshim, siç thotë Këshilltari i Kryeministrit, do të bisedohet dhe do të gjendet një zgjidhje.

Bitiqi tha se të punësuarit në të gjithë sektorët dhe të gjithë qytetarët janë po aq të rëndësishëm për Qeverinë, por që ata ende nuk kanë marrë informacione që fondet nga të cilat financohen organizatat e shoqërisë civile janë shkurtuar, gjegjësisht që për shkak të pandemisë ka ndërprerje në financim. “Nëse marrim një iniciativë nga organizatat e shoqërisë civile dhe ata tregojnë se për shkak të pandemisë një numër i caktuar i vendeve të punës janë vënë në pikëpyetje, ne do të ulemi siç biseduam me të gjitha palët e interesuara në pjesën e këshillit socio-ekonomik dhe mendoj se do të gjendet një zgjidhje. Por duhet të vijnë dhe të bisedojmë nëse kanë probleme të tilla”, tha Bytyqi.

Desk
By Desk May 5, 2020 20:10