Bytyqi: Sektori i gastronomisë nuk është më pak i mbështetur, duhet të jemi të arsyeshëm në pritjet dhe mundësitë

Zëvendëskryeministri i ngarkuar për çështjet ekonomike, koordinimin me departamentet ekonomike dhe investimet Fatmir Bytyqi nuk pajtohet me deklaratën e Oda e Pavarur të Ushqimit se gastronomët nuk mbështeten nga të gjithë sektorët e tjerë, përcjell FLAKA.
Bytyqi vuri në dukje sot se në paketën e parë dhe të dytë të aktivizimit kishte masa që synonin vetëm sektorin e hotelierisë dhe se vetëm në pjesën e masës për mbështetjen financiare në përqindje përdorimi në këtë sektor është solid.
Ai thotë se është i hapur për komunikim me të gjithë, por që në këto kohë të vështira të gjithë duhet të jenë të arsyeshëm në pritjet dhe mundësitë e tyre.
“Unë jam i hapur për të komunikuar edhe me disidentët, qofshin ata vetëm një grup i vogël njerëzish apo një grup më i madh biznesesh. Kishte një periudhë votimi për të mbledhur propozime për masat. Ne do t’i shohim ata dhe do të flasim, por duhet të kuptojmë se në këto kohë të vështira, të gjithë duhet të jemi të arsyeshëm në pritjet dhe mundësitë tona”, tha Bytyqi, duke shtuar se të gjithë do të ndihmohen sa më shumë që të jetë e mundur.
Lidhur me kërkesën e gastronomëve për një takim deri më 25 janar, Bytyqi tha se kjo duhet të realizohet nëse kushtet me Kovid lejojnë situatën, por që ekzistojnë mekanizma të tjerë siç është komunikimi online.
Zëvendëskryeministri përsëriti se javën e ardhshme do të shqyrtohet mundësia e zgjatjes së orarit të punës në ambientet e hotelierisë pas orës 21, por, siç tha ai, çdo masë e marrë duhet të shkojë paralelisht me qëllimin parësor, që është shëndeti i qytetarëve. FLAKA