H. Hfz. Shaqir ef. Fetai zgjidhet Reis Ulema i Bashkësisë Fetare Islame – BFI

H. Hfz. Shaqir ef. Fetai zgjidhet Reis Ulema i Bashkësisë Fetare Islame – BFI

H. Hfz. Shaqir ef. Fetai zgjidhet Reis Ulema i Bashkësisë Fetare Islame. Ky është vendimi i marrë në një proces zgjedhor nga Rijaseti i Bashkësisë Fetare Islame – BFI, të mbajtur sot në selinë e Bashkësisë Fetate, raporton FLAKA Anëtarët

Read Full Article
BFI, kandidatët prezantuan programet fillon procesi i votimit

BFI, kandidatët prezantuan programet fillon procesi i votimit

Nga ora 10:30 kanë filluar zgjedhjet në Bashkësinë Fetare Islame. Deri para pak minutash (11:55), dy kandidatët prezantuan para Rijasetit programet zgjedhore, ndërsa tash ka filluar procesi i votimit, raporton FLAKA Numri më i madh i muftiven janë prezentë. Kandidat

Read Full Article
Zgjedhjet në BFI, kush janë anëtarët e Komisionit Zgjedhor ?

Zgjedhjet në BFI, kush janë anëtarët e Komisionit Zgjedhor ?

BFI me 11 nëntor shpalli zgjedhjet për Reisin e ri, pasi më herët u shkarkua Sulejman Rexhepi. Për këtë qëllim u krijua Komisioni Zgjedhor. Anëtarët e Komisionit Zgjedhor janë: Muhamer Veseli Kryetar, Irsal Jakupi dhe Selver Xhemaili anëtarë, njofton FLAKA  

Read Full Article
Mbildhet Rijaseti i BFI, gati fillimi i procesit zgjedhor

Mbildhet Rijaseti i BFI, gati fillimi i procesit zgjedhor

Ashtu siç njoftuam më herët, sot në Bashkësinë Fetare Islame – BFI të Maqedonisë së Veriut zhvillohen zgjedhjet për kryesuesinë e këtij institucioni, raporton FLAKA  Në procesin zgjedhor që filloi në ora 10:30, anëtarët e Rijasetit të BFI-së do të

Read Full Article
Shaqir Fetahu, ideator i Manifestimit tradicional “Mirë se erdhe o Resul Allah”

Shaqir Fetahu, ideator i Manifestimit tradicional “Mirë se erdhe o Resul Allah”

Në organizim të Muftinisë së Bashkësisë Fetare Islame në Gostivar, tani e 17 vite në Gostivar organizohet manifestimin tradicional me rastin e ditëlindjes së profetit Muhamedit, ditë kjo që paraqet një ngjarje të madhe për besimtarët e Botës Islame. Manifestimi

Read Full Article
Shaqir Fetahu, autor i shumë librave, përkthyes dhe bartës i disa dekoratave

Shaqir Fetahu, autor i shumë librave, përkthyes dhe bartës i disa dekoratave

Pas kryerjes së Fakultetit të shkencave islame në Sarajevë punësohet në fsh. Çegran si imam dhe mualim, dhe në bazë të rezultateve të treguara gjatë kësaj kohe, emërtohet si ligjërues në SHMI “Medreseja Isa beu” – në Shkup, ku si

Read Full Article
BFI, në garë mbeten Shaqir Fetahu dhe Qani Nesimi

BFI, në garë mbeten Shaqir Fetahu dhe Qani Nesimi

Ish imamit nga Straçinca, Muharrem Eminit, nuk i është verifikuar kandidatura për reis të Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë së Veriut për shkak se nuk i ka plotësuar kushtet e kërkuara. Në zgjedhjet që do të mbahen nesër në ora

Read Full Article
Nën drejtimit e Fetahut u legalizuan  73 objekte fetare në rajonin e Gostivarit

Nën drejtimit e Fetahut u legalizuan 73 objekte fetare në rajonin e Gostivarit

Ishte viti 2001 kur në krye të Muftinisë së Gostivarit erdhi kreu aktual i BFI-së, Shaqir Fetahu. Sukses që i përshkruhet Fetahut është legalizimi dhe marrja e tapisë për gjithsej 73 objekte fetare, siç janë Xhami, Mektebe si dhe objekte ndihmëse,

Read Full Article
Mavrovë, Qendra Islamike do të bëhet realitet

Mavrovë, Qendra Islamike do të bëhet realitet

Nën drejtimit e Shaqir Fetahut, Muftinia e Bashkësisë Islame në Gostivar,  në kuadër të aktiviteteve të parapara për sigurimin e kushte sa më të mira të jetës fetare, tash më disa  vite angazhohet në ndërtimin e një qendre islamike në

Read Full Article
Për dy dekada në Gostivar u ndërtuan dhe rindërtuan 27 objekte fetare

Për dy dekada në Gostivar u ndërtuan dhe rindërtuan 27 objekte fetare

Qeverisja e Fetahut me Muftininë e Gostivarit mund të llogaritet si periudhë e lavdishme për ndërtimin dhe rindërtimin e Xhamiave në territorin që mbulon Muftinia e Gostivarit, njofton FLAKA  Brenda kohës u bë ndërtimimi dhe rindërtimi i 27 Xhamive dhe

Read Full Article