Paga mesatare në Slloveni për 815 euro më e lartë se në Maqedoni

Paga mesatare në Slloveni për 815 euro më e lartë se në Maqedoni

Pagat janë rritur në Maqedoni, por edhe në Slloveni, përcjell FLAKA. Sidoqoftë, punëtorët në Maqedoni marrin paga shumë më të ulta se sllovenët. Paga mesatare mujore neto e paguar për çdo punonjës në Maqedoni në nëntor 2019 ishte 25,787 denarë.

Lexo tërë artikullin
Kush fiton 92,000 denarë pagë bruto në Maqedoni?

Kush fiton 92,000 denarë pagë bruto në Maqedoni?

92.381 denarë pagë bruto kanë fituar programuesit kompjuterik, përcjell FLAKA. 76,326 denarë bruto ishin paga e të punësuarve në sektorin e transportit ajror në nëntor të vitit të kaluar. Këto të dhëna u publikuan nga Enti Shtetëror i Statistikave. Të

Lexo tërë artikullin
Tregtia me pakicë, kërkesa e konsumit bie për 16.6%

Tregtia me pakicë, kërkesa e konsumit bie për 16.6%

Situata ekonomike e biznesit të shitjes me pakicë në kuartalin e katërt të vitit 2019 është më e favorshme se në tremujorin e kaluar, dhe më e favorshme sesa në të njëjtin tremujor të 2018, njoftoi Enti Shtetëror i Statistikave,

Lexo tërë artikullin
Mbi 2 miliardë euro kursime bankare

Mbi 2 miliardë euro kursime bankare

Statistikat tregojnë se qytetarët e Maqedonisë së Veriut janë kursimtarë të mëdhenj, e sipas ShBM kjo është si rezultat i besueshmërisë në sistemin bankar. Nga ana tjetër ekonomistët theksojnë se qytetarët duhet të investojnë në forma tjera, por për të

Lexo tërë artikullin
RMV, rroga mesatare është 25.787 denarë

RMV, rroga mesatare është 25.787 denarë

Siç njoftojnë nga Enti Shtetëror për Statistika, paga mesatare neto në Maqedoni gjatë muajit nëntor të vitit 2019 ka qenë 25.787 denarë. Paga mesatare neto për muajin nëntor në krahasim me nëntorin e vitit 2018 shënon rritje prej 5.1 për

Lexo tërë artikullin
Ndryshime në Ligjin për burime minerale, ndërprerje e njëanshme e shfrytëzimit nga ana e koncesionerëve

Ndryshime në Ligjin për burime minerale, ndërprerje e njëanshme e shfrytëzimit nga ana e koncesionerëve

Ndryshime në Ligjin për burime minerale të kryera së fundmi, mundësojnë ndërprerje të njëanshme të shfrytëzimit nga ana e koncesionerëve, njofton Flaka   “Ppër shkak të një shkelje të konsiderueshme të dispozitave të kontratës në rast se shfrytëzimi dëmton interesin publik,

Lexo tërë artikullin
Elezi: 114.000 të punësuar marrin paga më të larta

Elezi: 114.000 të punësuar marrin paga më të larta

Në dhjetor, në sajë të masës për subvencionimin e kontributeve të pagave, 114.000 punonjës morën paga më të larta. Në nëntor, rreth 8.200 ndërmarrje kanë aplikuar për këtë masë, ndërsa në dhjetor, tre herë më shumë ose 22.600 kompani kanë

Lexo tërë artikullin
Rritet numri i e-dyqaneve të reja, aktive, 968 faqe të internetit

Rritet numri i e-dyqaneve të reja, aktive, 968 faqe të internetit

Qytetarët e Maqedonisë gjithnjë e më shumë blejnë onlajn, por edhe hapin dyqane onlajn, për çfarë sipas Asociacionit për e-tregti në Maqedoni, tregon rritje të numrit të transaksioneve, rritjes së vlerës së transaksioneve, si dhe rritje të numrit të pajisjeve

Lexo tërë artikullin
BB parasheh rritje ekonomike prej 3.2%

BB parasheh rritje ekonomike prej 3.2%

Ekonomia e vendit në vitin 2020 mund të përballet me dobësim të klimës së biznesit dhe rritje të detyrimeve fiskale për shkak të rritjes së pagave në sektorin publik theksohet në raportin më të ri për Prospektet Ekonomike Globale të

Lexo tërë artikullin
Liberalizimi i bankave, “Koncepti maqedonas” propozon hapjen e tregut financiar

Liberalizimi i bankave, “Koncepti maqedonas” propozon hapjen e tregut financiar

Lëvizja “Koncepti maqedonas” propozon liberalizimin e sektorit bankar. Thonë se kjo nënkupton liberalizim të përgjithshëm të transaksioneve kapitale dhe vijuese, që do të thotë liri në vendimin për investimin e mjeteve dhe marrjen e kredive atje ku është më e

Lexo tërë artikullin

REKLAMA