KEMM: Standardet i shkelin më shumë mediat online

KEMM: Standardet i shkelin më shumë mediat online

Në 79% të rasteve, standardet etike dhe profesionale të gazetarisë më së shumti janë thyer prej mediave online, pasojnë televizionet me 12,6% dhe mediat e shkruara ditore dhe javore me 8%.  Në 175 raste, Komisioni ka vërtetuar thyerje të Kodeksit

Lexo tërë artikullin
Deralla: Kthimi i modelit të vjetër të KSHZ-së, dëmton procesin zgjedhor

Deralla: Kthimi i modelit të vjetër të KSHZ-së, dëmton procesin zgjedhor

Ndryshimi i përbërjes së KSHZ-së nuk guxon që edhe më tej të bëhet vetëm nëpërmjet takimeve të liderëve politik dhe pa konsultime me ekspertët. Nga Qendra për Liri Civil kritikojnë ashpër vendimin e dy liderëve Zoran Zaev dhe Hristijan Mickovski,

Lexo tërë artikullin
Fizikisht sulmohet Branko Sinadinovski para banesës së tij

Fizikisht sulmohet Branko Sinadinovski para banesës së tij

Para banesës së tij është rrahur Branko Sinadinovski, në lagjen Aerodrom të Shkupit, kurse rasti është paraqitur në polici. Ndërsa Sinadinovski është themelues i Bashkësisë Fetare të Shqiptarëve Ortodoks në Maqedoni, kurse me profesion është profesor universitar.

Lexo tërë artikullin
Kërkohet zgjidhje e pavarur për 3.500 amendamentet e Ligjit për gjuhët

Kërkohet zgjidhje e pavarur për 3.500 amendamentet e Ligjit për gjuhët

Ende nuk dihet nëse nesër ose gjatë ditëve në vijim në Kuvend do të vijnë në rend dite mbi 35.000 amendamentet e parashtruara nga opozita për Ligjin për gjuhët dhe si do të tejkalohet kjo situatë, e cila do të

Lexo tërë artikullin
A do t’i shtrenjtohet uji për pije sërisht Gostivarit ?

A do t’i shtrenjtohet uji për pije sërisht Gostivarit ?

Në seancën e 3-të të Këshillit të Komunës së Gostivarit, u propozua propozim – vendim për përcaktim të ri të çmimit të ujit të pijëshëm në qytetin e Gostivarit, pasi është kërkesë e Komisionit Rregullatorë për Energjetikë të Maqedonisë që

Lexo tërë artikullin
Paralajmërohen protesta në Greqi kundër çështjes së emrit të Maqedonisë

Paralajmërohen protesta në Greqi kundër çështjes së emrit të Maqedonisë

Në Greqi është paralajmëruar organizimi i një proteste tjetër për të kundërshtuar zgjidhjen e çështjes së emrit të Maqedonisë, nëse në marrëveshje përfshihet termi “Maqedonia”. Protesta duhet të mbahet para Kuvendit të Greqisë, e ndjekur nga një grevë e përgjithshme

Lexo tërë artikullin
Mungon avokati, shtyhet seanca për rastin “Spiun”

Mungon avokati, shtyhet seanca për rastin “Spiun”

Seanca për lëndën “Spiuni” të Prokurorisë Speciale Publike sot është shtyer për më 19 prill, për shkak të mungesës të Tushe Goshev, njëri nga avokatët prej të akuzuarve. Ndërsa seanca e kaluar ishte shtyer për shkak të mungesës së dëshmive

Lexo tërë artikullin
Çekia, Greqia e Holanda, vendet e mundshme për larje parash nga Maqedonia!

Çekia, Greqia e Holanda, vendet e mundshme për larje parash nga Maqedonia!

Çekia, Greqia, Britania e Madhe dhe Holanda janë vendet që janë interesante për Prokurorinë special publike si shtete ku janë derdhur para nga Maqedonia, ka deklaruar prokurorja Katica Janeva. “Kemi kontakte edhe me shtete tjera, prokurorët tanë kanë shkuar edhe

Lexo tërë artikullin
Georgievski: VMRO – DPMNE do të duhet që ta lë LSDM-në të zgjedh çështjen e emrit

Georgievski: VMRO – DPMNE do të duhet që ta lë LSDM-në të zgjedh çështjen e emrit

Kryetari VMRO Popullores për tv24 ka deklaruar se zgjdhjen e emrit e sheh me shanse 50-50. Sipas tij emri Maqedoni edhe përkundër refuzimit grek do të duhet të ekzistojë, përcjell Aktuale.mk. ‘VMRO – DPMNE do të duhet që të lënë

Lexo tërë artikullin
Katica Janeva prononcohet për rastin “Monstra”

Katica Janeva prononcohet për rastin “Monstra”

Ende nuk ka vendosur nëse do e marrë në kompetencat e saj rastin Monstra, Prokuroria Speciale Publike (PSP), kështu ka thënë prokurorja Katica Janeva e pyetur se a do të marrë PSP-ja në kompetencat e saj rastin këtë rast. E

Lexo tërë artikullin