Mentovaeli: Kriza politike i largoi investimet

Mentovaeli: Kriza politike i largoi investimet

Kriza politike kishte një ndikim serioz në ekonominë e Maqedonisë, çoi në zhdukjen e investimeve nga formula e zhvillimit dhe sigurisht që është e dëshirueshme të shohësh investime në vend, jo vetëm shpenzime, Kjo është deklaruar nga Drejtori i Bankës

Lexo tërë artikullin
Fëmijët e përmbaruesve dhe noterëve “janë furnizuar” me banesa nën hipotekat

Fëmijët e përmbaruesve dhe noterëve “janë furnizuar” me banesa nën hipotekat

Ligji mbi Përmbarim është vepër e ish regjimit të 101 përmbaruesve dhe shumica e tyre dhe tani janë të afërt me strukturat e qeverisë së mëparshme. Bijtë dhe bijat e noterëve, përmbaruesve dhe auditorët masivisht konfiskuan apartamente nën hipotekat e

Lexo tërë artikullin
Ligji i ri, a tenton Maqedonia t’i mbyllë bastoret sportive?!

Ligji i ri, a tenton Maqedonia t’i mbyllë bastoret sportive?!

Ndryshimet në Ligj parashikojnë detyrime të reja për bastet sportive që për pronarët janë mesazh se qeveria dëshiron t’i japë fund biznesit të basteve në Maqedoni, përcjell FLAKA. Shteti planifikon të detyrojë kompanitë e basteve, përveç detyrave të tanishme, të

Lexo tërë artikullin
“Maqedonia 2025” – lidhje e shtetasve të Maqedonisë në diasporë me vendlindjen

“Maqedonia 2025” – lidhje e shtetasve të Maqedonisë në diasporë me vendlindjen

Samiti “Maqedonia 2025” është një mundësi për të prezantuar dhe rrjetëzuar përfaqësuesit e sektorit të biznesit nga shteti me ato të ekonomive të zhvilluara, përcjell FLAKA. Organizimi i shtetasve të Maqedonisë në diasporë “Maqedonia 2025” po mban emra të rëndësishëm

Lexo tërë artikullin
Ku i fshehin paratë e dyshimta shtetasit e Maqedonisë?

Ku i fshehin paratë e dyshimta shtetasit e Maqedonisë?

Gjatë vitit të kaluar, disa vende kanë dërguar kërkesa në Drejtorinë  e Inteligjencës Financiare në Maqedoni për t’u siguruar atyre të dhënat që ju duhen, përcjell FLAKA. Gjatë gjithë vitit të kaluar, 40 kërkesa të tilla kanë ardhur në institucionin

Lexo tërë artikullin
Kush bën larje parashë në Maqedoni: Për një vit 232 transakcione të dyshimta

Kush bën larje parashë në Maqedoni: Për një vit 232 transakcione të dyshimta

Plotë 232 transaksione të qytetarëve nga Maqedonia janë dyshim se përmes tyre janë bërë larje parashë ose janë të lidhura me financim terroristë, sipas të dhënave nga Drejtoria e Inteligjencës Financiare. Të dhënat janë për vitin e kaluar dhe raporti

Lexo tërë artikullin
Ja çfarë shkruan në raportin e KE-së për Maqedoninë

Ja çfarë shkruan në raportin e KE-së për Maqedoninë

Janë të nevjshme reforma strukturore që do të zgjasin vite për shkak të dëmit nga sundimi i mëparshëm, por gjëja më e rëndësishme është se ka një vullnet të madh politik për përparim, shkruan ndër të tjera në raportin pozitiv

Lexo tërë artikullin
Maqedonia, vend i lajmeve të rreme

Maqedonia, vend i lajmeve të rreme

“Flamuri shqiptar varet në vendkalimin kufitar Bogorodicë”. Ky lajm është publikuar së bashku me këtë foto, gjoja të bërë në pikën e kalimit kufitar, në kufirin maqedonas-grek, duke treguar shenjën e kufirit të cilin është lidhur flamurin shqiptar. Lajmi thotë

Lexo tërë artikullin
Maqedonia nuk e burgos Hashim Thaçit vetëm pse kështu dëshiron Serbia

Maqedonia nuk e burgos Hashim Thaçit vetëm pse kështu dëshiron Serbia

Agjencioni i lajmeve Zhurnal mëson se Ministria e Brendshme e Serbisë ka lëshuar telegram për prangosjen e Hashim Thaçit kur ai të futet në territorin e Maqedonisë duke e akuzuar ate për gjenocid.  Kërkesa e serbeve kundër Thaçit është në

Lexo tërë artikullin
Ja çka dëshmoi deputeti Muhamed Zeqiri për ngjarjet në Parlamentit

Ja çka dëshmoi deputeti Muhamed Zeqiri për ngjarjet në Parlamentit

Deputeti i LSDM së Muhamed Zeqiri dëshmoi për tentimin e vrasjes ndaj Zijadin Selës më 27 prill në Kuvend. Zeqiri ishte i pari që e tregoi se kush ka qenë personi i cili e ka tërhequr Selën nga turma. Sipas

Lexo tërë artikullin