Stoltenberg kërkon fleksibilitet në negociatat për emrin

Stoltenberg kërkon fleksibilitet në negociatat për emrin

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg, sot bëri thirrje për fleksibilitet për negociatat me emrin në Maqedoni. “Në vitin 2008 në Bukuresht vendosëm që ta ftojmë Maqedoninë në NATO, sapo Shkupi të zgjidhë çështjen për emrin me një zgjidhje

Lexo tërë artikullin
Rasti “Almiri”, Prokurori refuzoi tërheqjen e prokurores Kusigureska

Rasti “Almiri”, Prokurori refuzoi tërheqjen e prokurores Kusigureska

Organi i akuzës në Kumanovë ka hedhur poshtë tërheqjen e Prokurores Suzana Kusigerska në rastin e vrasjes së vogëlushit 4 vjeçar Almir Aliut. Prokuroria Themelore e Kumanovës i ka vlerësuar si të pa baza kërkesën e palës së dëmtuar, njofton

Lexo tërë artikullin
Ankohet Nikolloski: VMRO-DPMNE ende nuk është informuar siç duhet për negociatat për emrin

Ankohet Nikolloski: VMRO-DPMNE ende nuk është informuar siç duhet për negociatat për emrin

Nënkryetari i VMRO-DPMNE Aleksandar Nikolloski ishte mysafir në emisionin televiziv “Night Studio” në Tv Telma, përcjell FLAKA. Ai vuri në dukje se përgjegjësia për përmbytjet në Arkivat e Shtetit duhet të kërkohet në kontraktues, sepse padyshim nuk është punuar siç

Lexo tërë artikullin
Alagjozovski: Nëse ndonjë komision ka bërë gabim, do të përgjigjet

Alagjozovski: Nëse ndonjë komision ka bërë gabim, do të përgjigjet

Alokimi i fondeve në Programin Vjetor të Ministrisë së Kulturës bëri vlerësimin më të mirë dhe të gjitha vërejtjet do të zgjidhen në një procedurë ankimore, tha Ministri i Kulturës, Robert Alagjozovski për Telma,përcjell FLAKA. Alagjozovski tha se nëse paraqiten

Lexo tërë artikullin
Pendarov: Problemi me emrin të tejkalohet me marrëveshje në Kuvend

Pendarov: Problemi me emrin të tejkalohet me marrëveshje në Kuvend

Kryetari i Kongresit Botëror maqedonas Todor Petrov tha se protestat e organizuara në të gjithë Republikën e Maqedonisë kërkojnë përfundim të pakushtëzuar për negociatat dhe devijimet nga zgjidhja e emrit dhe kërkesat për anëtarësim në NATO dhe BE. Ai nuk

Lexo tërë artikullin
BPRM shpall konkurs për përpunimin e një loje edukative

BPRM shpall konkurs për përpunimin e një loje edukative

Banka Popullore e Republikës së Maqedonisë shpalli konkurs për përpunimin e një loje edukative (ueb/ aplikacionit në celular), e projektuar kryesisht për të rinjtë, me qëllim të nxitjes së interesimit më të madh për njohuri nga ekonomia dhe financat, transmeton

Lexo tërë artikullin
Timonie: Franca ka përjetuar kohabitacionin e Presidentit dhe Kryeministrit

Timonie: Franca ka përjetuar kohabitacionin e Presidentit dhe Kryeministrit

Në një mega intervistë për Agjencinë e Lajmeve “Flaka” ambasadori francez në Republikën e Maqedonisë, z. Kristian Timonie ka komentuar rolin e presidentit Ivanov dhe qeverisë, sa u  përket mosmarrëveshjeve ndërinstitucionale që shpeshherë vijnë në shprehje.  Në pyetjen: Në disa

Lexo tërë artikullin
Zëvendës Ministri i financave Shiret Elezi vizite pune në Nju Jork

Zëvendës Ministri i financave Shiret Elezi vizite pune në Nju Jork

Zëvendës Ministri i financave Shiret Elezi është pjesmarrëse në Konferencën e Parë Botërore të Platformës për Bashkëpunim mbi Tatimet – Tatimet dhe Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm në Nju Jork 13 shkurt 2018, SHBA – Zëvendës Ministri i financave Shiret

Lexo tërë artikullin
Dijeni, në rast se ju kafshon qeni endacak mund të kërkoni dëmshpërblim

Dijeni, në rast se ju kafshon qeni endacak mund të kërkoni dëmshpërblim

Në rast se ju kafshon qeni endacak mund të kërkoni dëmshpërblim nga qyteti i Shkupit dhe “Higjiena komunale”. Në adresën e autoriteteve të qytetit në dy vitet e fundit janë dorëzuar 68 padi përmes të cilave kërkohet kompensim i dëmit

Lexo tërë artikullin
Qeveria greke përcjellë porosi përmes mediave, “Gorna Makedonija” zgjidhja e mundshme

Qeveria greke përcjellë porosi përmes mediave, “Gorna Makedonija” zgjidhja e mundshme

Mediat në Greqi e quajnë të kryer marrëveshjen mes Greqisë dhe Maqedonisë. Takimi Nikolla Dimitrov-Nikos Kotzias më 15-16 shkurt është vetëm një takim vendosës për emrin e vendit që pala greke e quan Shkupi.  ”Javë e rëndësishme për çështjen e

Lexo tërë artikullin