Ohër, mbledhja e vajit të përdorur nga restorantet eksportohet për derivate bio

Ohër, mbledhja e vajit të përdorur nga restorantet eksportohet për derivate bio

Në vend që të përfundojnë në deponi, sasi të mëdha të vajit të përdorur për gatim nga rajoni i Ohrit çdo vit mblidhen dhe më pas dërgohen në përpunim dhe trajtim të mëtejshëm. Këtë e bëjnë disa kompani të autorizuara.

Lexo tërë artikullin
Kadriu: Shpeshtimi i vizitave, sinjal se BE do të mendojë seriozisht për RMV-në

Kadriu: Shpeshtimi i vizitave, sinjal se BE do të mendojë seriozisht për RMV-në

Vizitat e politknëve vendor në Bruksel e Paris, apo edhe atyre evropjan në SHkup krijojnë përshtypjen se BE do të mendojë më seriozosht për RMV-në, pas vendimit të tetorit kur Shkupi zyrtar nuk morri datë për bisedime, thotë profesoresha universitare,

Lexo tërë artikullin
Propozim buxheti 2020, Aliu: Joreal, realizimi në fund varet nga politika

Propozim buxheti 2020, Aliu: Joreal, realizimi në fund varet nga politika

Njejtë sikur edhe viteve të kaluara, edhe propozim buxheti për vitin 2020 është jo real, vlerëson profesori universitar, Hamit Aliu. Ai thekson për TVM 2 se ky buxhet edhe pse është më i larti në histori, është buxhet i cili

Lexo tërë artikullin
40 vjetori i veprimtarsië së AKV “Ibe Palikuqi”, shënohet me program të larmishëm artistik

40 vjetori i veprimtarsië së AKV “Ibe Palikuqi”, shënohet me program të larmishëm artistik

Me rastin e shënimit të “40 Vjetorit” të themelimit të ansamblit të këngëve dhe valleve “IBE PALIKUQI – SHKUP” u realizua Akademi solemne me artistë dhe artëdashës të cilët na dhuruan një program të larmishëm falë frymëzimit që ata na

Lexo tërë artikullin
Rritja e pagave në shëndetësi, specializantë dhe punëtorë jo shëndetësor në protesta

Rritja e pagave në shëndetësi, specializantë dhe punëtorë jo shëndetësor në protesta

Specializantët e kofinancuar të hënën paralajmërojnë protesta, ndërkaq atyre më 27 nëntor pritet tu bashkangjiten edhe punëtorët jo shëndetësorë, administrata, shoferët dhe pjesa tjetër e personelit teknik, duke kërkuar që të përfshihen në rritjen e pagave. Ministri i shëndetësisë Venko

Lexo tërë artikullin
Arratiset ish truproja e Shasho Mijallkovit

Arratiset ish truproja e Shasho Mijallkovit

Policia mbrëmë nuk e ka gjetur në shtëpi Draganco Stoimenovin, i njohur si Daco Bellski .Gjatë kontrollit rutinorë të policisë , nëse ai po mban masën paraburgim shtëpiak, ish truproja e Shasho Mijallkovit nuk ëshë gjetur në shtëpi. Gjatë kontrollit

Lexo tërë artikullin
Aksidentet e trafikut, nga një person po humb jetën në çdo 2-3 ditë

Aksidentet e trafikut, nga një person po humb jetën në çdo 2-3 ditë

Në vendin tonë mesatarisht, 150 deri në 160 persona në vit e humbin jetën në aksidente, gjegjësisht nga një person çdo 2-3 ditë. Rreth 6.200, secilin vit janë lënduar në aksidente. Në vitin 2018, 133 persona e humbën jetën në

Lexo tërë artikullin
Stoltenberg: Anëtaret e reja si Maqedonia e Veriut duhet të kenë mënyrë të sigurt të komunikimit

Stoltenberg: Anëtaret e reja si Maqedonia e Veriut duhet të kenë mënyrë të sigurt të komunikimit

Vendet anëtare të NATO-s dhe ata që aspirojnë të anëtarësohen në Aleancë, siç është Maqedonia e Veriut, duhet t’i plotësojnë të gjitha standardet, përfshirë edhe ato për mënyrën e sigurt të komunikimit, thotë Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës së Paktit

Lexo tërë artikullin
Pyatt: Gabim historik i BE-së me Shkupin dhe Tiranën

Pyatt: Gabim historik i BE-së me Shkupin dhe Tiranën

Nga samiti i Selanikut, ambasadori i SHBA-së në Greqi Geoffrey R. Pyatt, deklaroi se vendi i tij mendon se ishte gabim historik i Bashkimit Evropian mos hapja e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë. “Ne vlerësojmë se ishte gabim

Lexo tërë artikullin
Angjushev në Samitin e Selanikut, RMV të kyçet në gazsjellësin “TAP” dhe “LNG”

Angjushev në Samitin e Selanikut, RMV të kyçet në gazsjellësin “TAP” dhe “LNG”

Është e rëndësishme ndërtimi i interkonekcionit me Greqinë, në mënyrë që vendi të kyçet në gazsjellësin e “TAP” dhe “LNG”, terminale këto që gjenden në bregun e detin Egje. Këtë e potencoi zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, Koço Angjushev, gjatë fjalimit

Lexo tërë artikullin

REKLAMA