ShGM dhe FEG: Bozhinovski në grevë urie, burgu nuk informon

ShGM dhe FEG: Bozhinovski në grevë urie, burgu nuk informon

Kryetari i ShGM-së, Naser Selmani, dhe sekretari gjeneral i Federatës evropiane të gazetarëve, Rikardo Gutierez, kërkojnë që në mënyrë urgjente të ndërpritet paraburgimi për gazetarin, Zoran Bozhinovski, i akuzuar në rastin “Spiuni”, i cili që nga 14 shtatori ka hyrë

Lexo tërë artikullin
Kryetari i PPD-së Abdyladi Vejseli merr “tapinë” nga Regjistri qendror | DOKUMENT

Kryetari i PPD-së Abdyladi Vejseli merr “tapinë” nga Regjistri qendror | DOKUMENT

Gjykata themelore në Tetovë në Rregjistrin e partive politike, e ka rregjistruar Abdyladi Vejselin për kryetar të Partisë për Prosperitet Demokratik (PPD), transmeton Flaka. Partia për Prosperitet Demokratik e mbajti Kongresin e saj të jashtëzakonshëm më 10 shtator 2016 në

Lexo tërë artikullin
Ministrja Elezi vizitoi rajonin planorë të Pollogut

Ministrja Elezi vizitoi rajonin planorë të Pollogut

Ministrja për vetëqeverisje lokale Shiret Elezi së bashku me përfaqësues të Bankës botërore dhe Agjencisë zvicerane për zhvillim, vizitoi sot rajoni planorë të Pollogut. Në mbledhjen e Këshillit për zhvillim të rajonit planorë, ministrja Elezi dhe përfaqësuesit e Bankës botërore

Lexo tërë artikullin
Kur Nevzat Bejta me pushkë i bëri ballë “shkaut” (FOTO)

Kur Nevzat Bejta me pushkë i bëri ballë “shkaut” (FOTO)

Kryetari i komunës së Gostivarit Nevzat Bejta ka qenë edhe ushtarë i UÇK-së në vitin 2001. Që nga ajo kohë Bejta i ka bërë ballë “shkaut” edhe me pushkë edhe me laps. Nga viti 2001 Nevzat Bejta i ka shërbyer

Lexo tërë artikullin
Dështon takimi i grupit punës, VMRO-DPMNE nuk merr pjesë në grupin punues

Dështon takimi i grupit punës, VMRO-DPMNE nuk merr pjesë në grupin punues

Grupi punues për harmonizimin e njësive zgjedhore dështoi të mbajë takimin e parë të paralajmëruar për sot, për shkak të mungesës së përfaqësuesit të VMRO-DPMNE-së. Nënkryetari i Kuvendit, Rafis Haliti, thotë se është obligim ligjor që Kuvendi t’i përgjigjet njoftimit

Lexo tërë artikullin
Qeveria merr 5 milionë denarë nga donacionet e Kryqit të Kuq

Qeveria merr 5 milionë denarë nga donacionet e Kryqit të Kuq

Nga 10 për qind apo 1420 denarë,  Qeveria ka tërhequr si tatim nga paratë e lëshuara nga Kryqi i Kuq për familjet e  dëmtuara nga vërshimet e 6 gushtit në rajonin e Shkupit. Ndihmat e lëshuara për çdo familje janë

Lexo tërë artikullin
Përmbytjet, banorët ankohen për kompensimin

Përmbytjet, banorët ankohen për kompensimin

Shpresa e fundit e banorëve nga vendbanimet e vërshuara për t’ju rikthyer jetës normale mbeten 36 milionët eurot e miratuar me rishikimin e buxhetit. Por banorët janë skeptikë në marrjen e këtyre fondeve pasi deri më sot shumë prej tyre

Lexo tërë artikullin
IPA fondet, 250 mijë euro për forcimin e administratës

IPA fondet, 250 mijë euro për forcimin e administratës

Me mjete të akorduara nga IPA-fondet, Bashkimi Europian do të forcojë kapacitetet operative të administratës nacionale, që është drejtpërdrejt e kyçur në menaxhimin e fondeve nga BE, si dhe do të ngritë efikasitetin gjatë implementimit të tyre. Projekti kap vlerën

Lexo tërë artikullin
Ameti takoi sot ambasadorin e Republikës së Italisë në Maqedoni

Ameti takoi sot ambasadorin e Republikës së Italisë në Maqedoni

Ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Bashkim Ameti sot zhvilloi takim pune me ambasadorin e Republikës së Italisë në Republikën e Maqedonisë Karlo Romeo. Siç kumtuan nga Ministria në këtë takim u diskutua për rezultatet pozitive që rezultuan nga

Lexo tërë artikullin
Pse në Kosovë lindin më shumë djem se vajza?

Pse në Kosovë lindin më shumë djem se vajza?

Hulumtimi i fundit i bërë në Kosovë nga UNFPA, Agjencia e Statistikave të Kosovës si dhe INDEX Kosova, ka rezultuar me një disproporcion në numrin e vajzave dhe djemve të lindur, duke indikuar se në Kosovë kryhen aborte selektive. Kështu

Lexo tërë artikullin