Mbi 5500 paraqitje për mbështetje të projekteve nga kultura në vitin 2020

Mbi 5500 paraqitje për mbështetje të projekteve nga kultura në vitin 2020

Komisionet në Ministrinë e Kulturës po i shqyrtojnë aplikimet e arritura në konkurset për Programin vjetor për mbështetje të projekteve nga kultura të interesit nacional në vitin 2020. Kanë arritur mbi 5500 paraqitje në konkurset e shpallura vjetore, prej të

Lexo tërë artikullin
Mbi 5500 paraqitje për mbështetje të projekteve nga kultura në vitin 2020

Mbi 5500 paraqitje për mbështetje të projekteve nga kultura në vitin 2020

Komisionet në Ministrinë e Kulturës po i shqyrtojnë aplikimet e arritura në konkurset për Programin vjetor për mbështetje të projekteve nga kultura të interesit nacional në vitin 2020. Kanë arritur mbi 5500 paraqitje në konkurset e shpallura vjetore, prej të

Lexo tërë artikullin
Ja kush do ta përfaqëson Maqedoninë në Eurovizion

Ja kush do ta përfaqëson Maqedoninë në Eurovizion

Maqedonia do të përfaqësohen nga Vasil Garvanliev në Eurovisionin e këtij viti në Hollandë, vendosi RTM. Vasil postoi vendimin në llogarinë e tij në Facebook këtë pasdite dhe falënderoi RTM-në, përcjell FLAKA. “Dua të falënderoj të gjithë ekipin e RTVM

Lexo tërë artikullin
Këto libra u shitën më së shumti në Maqedoni gjatë vitin 2019!

Këto libra u shitën më së shumti në Maqedoni gjatë vitin 2019!

Lexuesit e vendosin autorin Gijom Miso sërish në vendin e parë, sipas listës Top 10 të librave më të shitur të botuar nga KupiKniga.mk, përcjell FLAKA. Faqja ekzistuar për më shumë se shtatë vjet dhe çdo vit është më e

Lexo tërë artikullin
Teatri i Dramës, i harruar nga shteti

Teatri i Dramës, i harruar nga shteti

“Kujdes nga rreziku i thyerjes së qelqit. Ju lutemi mos kaloni aty afër”. Njoftime të tilla kanë qenë në dritaret e Teatrit të Dramës së Shkupit për një kohë të gjatë. Çarjet janë ngjitur me shirit ngjitës, të cilat duhet

Lexo tërë artikullin
U institucionalizua Teatri i Fëmijëve në Shkup

U institucionalizua Teatri i Fëmijëve në Shkup

Institucionalizimi i Teatrit të Fëmijëve vjen pas dy dekadash funksionim të Qendrës Teatrore të Fëmijëve dhe dy vjetësh funksionim të Institucionit Publik “Teatri i fëmijëve  – Shkup”, udhëheqësi i të cilëve është Bajrush Mjaku. “Kemi pasur qendër teatrore për fëmijë

Lexo tërë artikullin
Teatri i Operës dhe Baletit në Shkup për herë të parë sjell operën “Skënderbeu”

Teatri i Operës dhe Baletit në Shkup për herë të parë sjell operën “Skënderbeu”

Teatri i Operës dhe Baletit në Shkup për herë të parë do të sjellë operën “Skënderbeu” nga kompozitori, Fatos Lumani, dhe regjisori, Qendrim Rijani. Në historinë e Teatrit të Operës dhe Baletit të Maqedonisë deri më sot nuk është vendosur

Lexo tërë artikullin
ITShKShM shënoi 100 vjetorin e themelimit të “Xhemijet”

ITShKShM shënoi 100 vjetorin e themelimit të “Xhemijet”

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup ka shënuar 100-vjetorin e themelimit të Organizatës politike “Xhemijet”, e cila ishte organizata e parë legale politike që përfaqësonte shqiptarët dhe pjesëtarët e tjerë të komunitetit mysliman. Në shenjë përkujtimi

Lexo tërë artikullin
Hysen Ibrahimi, rizgjedhet kryetar i Shoqatës sëShkrimtarëve dhe Artistëve Shqitptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi

Hysen Ibrahimi, rizgjedhet kryetar i Shoqatës sëShkrimtarëve dhe Artistëve Shqitptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi

Hysen Ibrahimi, rizgjedhet kryetar i Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqitptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi Pas një pune të mundimshme u arrit që të botohen dhjetë libra “Thesar Kombëtar i Mërgatës Shqiptare në Suedi”, përmbajtja e të cilëve është

Lexo tërë artikullin
Për herë të parë pas 20 vitesh: Ardit Gjebrea bën ndryshimin e madh në Këngën Magjike

Për herë të parë pas 20 vitesh: Ardit Gjebrea bën ndryshimin e madh në Këngën Magjike

Ka nisur finalja e festivalit “Kënga Magjike” dhe që në nisje të tij, Ardit Gjebrea dhe Adrola Dushi, njoftuan për ndryshimin në ndarjen e çmimeve dhe na habitën. Ndryshe nga ç’jemi mësuar të shohim këto 20 vite, këtë edicion në

Lexo tërë artikullin

REKLAMA