Back to homepage

Kulturë

Ansambli kombëtar i këngëve dhe valleve nis turne historik në Kosovë e Maqedoni

Ansambli kombëtar i këngëve dhe valleve nis turne historik në Kosovë e Maqedoni

Ansambli kombëtar i këngëve dhe valleve i Shqipërisë do të nisë një turne historik me katër koncerte të pasura artistike, në disa qytete të Kosovës dhe në Maqedoni të Veriut. Drejtues të ansamblit dhe përfaqësues të Ministrisë së Kulturës, sot

Read Full Article
Për herë të parë në Shqipëri, panairi mbarëkombëtar i librit, Shabani: Nxjerrja e shkencës nga heshtja

Për herë të parë në Shqipëri, panairi mbarëkombëtar i librit, Shabani: Nxjerrja e shkencës nga heshtja

Studimet shkencore dhe akademikë, janë pak të njohura për publikun e gjerë. Zhbërja e mendësisë se në hapësirën mbarëkombëtare nuk ka shkencë pas viteve 90 – të është qëllimi i këtij panairi, sipas Sekertari shkencor dhe akademikut Shaban Sinani. Në

Read Full Article
Romani për njerëzit me aftësi ndryshe i dhuron Vera Bekteshit çmimin “Kadare 2022”

Romani për njerëzit me aftësi ndryshe i dhuron Vera Bekteshit çmimin “Kadare 2022”

Shkrimtarja Vera Bekteshi e pare femër në këto 7 vite që nderohet me çmimin letrar Kadare. Romani “Pusulla të Verdha është një dedikim për njerëzit me aftësi ndryshe dhe sfidave të tyre në shoqëri.” Libër të vështirë e cilësoi vetë

Read Full Article
“Arbëreshët midis realitetit dhe mitit” me gjurmë në 534 vendbanime

“Arbëreshët midis realitetit dhe mitit” me gjurmë në 534 vendbanime

Nuk janë 50 vendbanime me gjurmë arbëreshe siç njihen zyrtarisht sot, por 534, tashmë të dëshmuara edhe me librin “Arbëreshët midis realitetit dhe mitit” të Fatmir Toçit. Ky është vetëm njëri prej konstatimeve që nxjerr libri, i cili siç shkruan

Read Full Article
Roman për luftën në Kosovë, për dhunimet e vajzave dhe të grave

Roman për luftën në Kosovë, për dhunimet e vajzave dhe të grave

Ky roman është botuar para tetëmbëdhjetë vjetësh në Tiranë. Po ribotohet në Kosovë pa asnjë plotësim. Po botohet për arsye se asnjë kopje e tij nuk gjendet në asnjë librari. Po botohet sepse për këtë temë vazhdohet të flitet. Po

Read Full Article