Back to homepage

Kulturë

Ana e errët e Eurovisionit

Ana e errët e Eurovisionit

Finalja live e Eurovizionit të këtij viti sapo ka filluar dhe do të ndiqet nga miliona njerëz në mbarë botën. Megjithatë, pas këngëve qesharake dhe kostumeve qesharake, ka një anë të errët të kompeticionit me famë botërore – ndoshta jo

Read Full Article
Chopin Piano FEST “Prishtina”, prezantim i vlerave kulmore artistike

Chopin Piano FEST “Prishtina”, prezantim i vlerave kulmore artistike

Chopin Piano FEST “Prishtina” është themeluar me rastin e përvjetorit të 200-të të një prej kompozitorëve më të mëdhenj të Pianos, Frederic Chopin. Suksesi i madh i edicionit të parë të festivalit me nivel të lartë artistik të koncerteve, tërhoqi

Read Full Article
Mbi 10 mijë nënshkrime në peticionin për ta pranuar Kosovën në Eurovision

Mbi 10 mijë nënshkrime në peticionin për ta pranuar Kosovën në Eurovision

Festivali evropian i këngës “Eurovision”, akoma nuk ka hapur dyert për Kosovës, por artistë nga shteti më i ri në Evropë po gjejnë mënyra për të depertuar në këtë festival përmes shteteve tjera. Një peticion i hapur që i bëenë

Read Full Article
Fan Noli i panjohur

Fan Noli i panjohur

Fan Noli është shprehur hapur kundër bashkimit kombëtar të territoreve dhe pjesëve të kombit që mbetën jashtë kufijve të shtetit, duke e quajtur atë si luks për shqiptarët. Në periudhën e qeverisjes së Nolit dhe nolistëve, pjesët e kombit që

Read Full Article
Kush ishin shqiptarët tokarianë të Kinës veriperëndimore

Kush ishin shqiptarët tokarianë të Kinës veriperëndimore

Pse në gjuhët evropiane gjejmë aq shumë fjalë kineze dhe kush është burimi fillestar. I ka marrë kinezishtja nga gjuha kelte apo keltët nga gjuha kineze?!Vajzë e re tokarianeFOTO GALERI Është normale të gjejmë fjalë mes gjuhëve keltike, galike, latine

Read Full Article