Back to homepage

Kulturë

Çun Lajçi prezenton dy librat e tij në Gostivar

Çun Lajçi prezenton dy librat e tij në Gostivar

Aktori dhe shkrimtari nga Kosova, Çun Lajqi, është përcaktuar që fatin e librave të tij ta merr në duart e veta dhe t’ia ofrojë lexuesve në gjithë trevat shqiptare. Dy titujt e ri, të botuar së voni, vendosi t’i prezantojë

Read Full Article
Muzeu i Alfabetit i zhytur në borxhe, katër muaj me xhirollogari të bllokuara

Muzeu i Alfabetit i zhytur në borxhe, katër muaj me xhirollogari të bllokuara

Do të përfundojmë në gjyq, thotë drejtori Zait Aliu, dhe të gjithë kanë të drejtë të kërkojnë nga ne të shlyejmë detyrimet që po grumbullohen. Pas disa ditësh objekti do të mbetet edhe pa sigurim, krahas problemeve të tjera me

Read Full Article
Në prag të sezonit turistik, në Prishtinë promovohen Ditët e Sarandës

Në prag të sezonit turistik, në Prishtinë promovohen Ditët e Sarandës

Saranda do të mirëpresë turistët nga Kosova të cilët do të zgjedhin sivjet për ta vizituar këtë pikë të bukur turistike në bregdetin e kaltër shqiptar. Kështu u tha me rastin e promovimit të Ditës së Sarandës sot në Prishtinë,

Read Full Article
Doli nga shtypi libri “Hafizët e rajonit të Kumanovës -1945-2021”

Doli nga shtypi libri “Hafizët e rajonit të Kumanovës -1945-2021”

Sipas titullit të lartshënuar, nënkuptohet se në këtë libër bëhet fjalë për hafizat e Kur`anit duke filluar që nga viti 1944 e deri më sot, të cilët i kam rradhitur në bazë të moshës së tyre. Biografitë e hafizave i

Read Full Article
Ekpozitë e veçantë fotografike nga grupi i Vishegradit

Ekpozitë e veçantë fotografike nga grupi i Vishegradit

Ambasada e Hungarisë në Prishtinë ka njoftuar për një ekpozitë të veçantë fotografike, e cila mund të hapet edhe në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës nga data 13 deri më 17 maj. Grupi i Vishegradit (Hungaria, Slovakia, Republika Çeke, Polanda dhe

Read Full Article