Çegrani i Gostivarit me dy festa madhështore me 20 korrik

Çegrani i Gostivarit me dy festa madhështore me 20 korrik

Me datë 20 korrik 2019 në fshatin Çegran të Gostivarit do të ketë dy festa, konkretisht do të shënohen dy data të rëndëishme, jubileu i 45 i shoqatës Kulturoro-Artistike “Jahi Hasani” nga ky fshat dhe 20 vjetori nga eksodi kosovarë,

Lexo tërë artikullin
Qendra Kulturor në Tetovë, ende në fazën e parë të punimeve

Qendra Kulturor në Tetovë, ende në fazën e parë të punimeve

Qendra Kulturor në Tetovë ende është në fazën e parë të ndërtimit edhe pse në dhjetor të vitit të kaluar drejtuesit e saj kishin premtuar mbylljen punimeve brenda gjashtë muajve. Drejtori Artan Arsllani nuk ka një datë të saktë se

Lexo tërë artikullin
Promovohet projekti 234 mijë euro për Muzeun e Alfabetit Shqip

Promovohet projekti 234 mijë euro për Muzeun e Alfabetit Shqip

Në Manastir u mbajt promovimi i projektit për rikonstruimin e njërit prej muzeve me vlerë të madhe historike, Muzeut të Alfabetit të Gjuhës Shqipe,  ku u vendosën themelet e alfabetit të gjuhës së sotme shqipe, për të cilin janë paraparë

Lexo tërë artikullin
Arkivi i ITSHKSH bashkëpunim me arkivat mbarëshqiptare

Arkivi i ITSHKSH bashkëpunim me arkivat mbarëshqiptare

ITSHKSH organizoi konferencën e tretë mbarëkombtare të arkivistikës, ku ishin pjesmarrës edhe udhëheqësit e arkivave në Shqipëri dhe Kosovë. Në konferencë u bë e ditur se arkivat në Shqipëri dhe Kosovë do ti ndihmojnë arkivit në ITSHKSH në arkivimin e

Lexo tërë artikullin
ITSHKSH nënshkroi protokoll bashkëpunimi me “Vardar film Maqedoni”

ITSHKSH nënshkroi protokoll bashkëpunimi me “Vardar film Maqedoni”

Në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve sot u nënshkrua memorandum bashkëpunimi me Institucionin Nacional të Qendrës së Filmit “Vardar Film Maqedoni”, të cilin e nënshkruan dy drejtorët e institucioneve përkatëse, Skender Asani për ITSHKSH dhe Naser Curri

Lexo tërë artikullin
Në Tetovë u mbajt Edicioni VI i manifestimit kulturor “Lidhja na bashkon”

Në Tetovë u mbajt Edicioni VI i manifestimit kulturor “Lidhja na bashkon”

Shoqata për kulturë dhe art “Tradita”, më 10 qershor 2019 e organizoi Edicionin VI me radhë të manifestimit kulturor “Lidhja na bashkon” që u mbajt në Fakultetin e Arteve të Universitetit të Tetovës. Manifestimi përkoi me 141-vjetorin e Lidhjes Shqiptare

Lexo tërë artikullin
Spahiu, Mexhiti dhe Osmani me fragmente nga Ballkani në Nju Jork

Spahiu, Mexhiti dhe Osmani me fragmente nga Ballkani në Nju Jork

Të enjten me 13 Qershor, në MC Gallery në New York, tre artistë nga Gostivari, sjellin fragmente nga Ballkani. Në këtë ekspozitë të përkrahur nga Ministria e Kulturës së Republilës së Maqedonisë Veriore dhe Komuna e Gostivarit do të prezantohen

Lexo tërë artikullin
“Tradita” me mirënjohje për veprimtarin e çështjes shqiptare, Profesor Nevzat Halili

“Tradita” me mirënjohje për veprimtarin e çështjes shqiptare, Profesor Nevzat Halili

Në Edicionin VI të manifestimit kulturor “Lidhja na bashkon”, Shoqata për kulturë dhe art “Tradita”, i ndau MIRËNJOHJE veprimtarit të çështjes shqiptare, Profesor Nevzat Halilit, për veprimtarinë e tij patriotike, për qëndresën përballë politikës hegjemoniste sllave, për synimet politike dhe

Lexo tërë artikullin
Në Shkup do të mbahet festivali i parë ndërkombëtar “FOLK FEST 2019”

Në Shkup do të mbahet festivali i parë ndërkombëtar “FOLK FEST 2019”

Prej 10 deri 15 qershor në Shkup për herë të parë në Shkup do të mbahet festivali ndërkombëtar “FOLK FEST 2019”. Në këtë festival i cili synon të bëhet tradicional do të marrin pjesë numër i madh e Shoqërive Kulturore

Lexo tërë artikullin
Tetovë, mbahet festivali i filmit gjerman

Tetovë, mbahet festivali i filmit gjerman

Nesër në Tetovë fillon festivali i filmit gjerman Uatç OUT në organizim të Qendrës për Bashkëpunim Ballkanik “Loja”, në të cilin, kanë konkurruar 402 filma nga 79 shtete të botës, ndërsa janë përzgjedhur për tu luajtur, vetëm 27 prej tyre.

Lexo tërë artikullin