Teatri rrugor “Baskerfest” prej 10 deri 19 qershor në Shkup

Teatri rrugor “Baskerfest” prej 10 deri 19 qershor në Shkup

Me shumë performime rrugore, pika basker dhe performansa muzikore,  teatri rrugor nën qiell të hapur “Baskerfest” edhe këtë vit prej 10 deri 19 qershor do t’i argëtojnë vizitorët e sheshit të qytetit “Maqedonia” në Shkup dhe në më shumë qytete

Lexo tërë artikullin
Promovim librash, Albiz mbështet katër botime të reja

Promovim librash, Albiz mbështet katër botime të reja

Në hapësirat e Qendrës Informative Kulturore u promovuan  katër botimeve të reja të mbështetura nga fondacioni Albiz, si “Menaxhmenti Strategjik” nga Gadaf Rexhepi,”Varietete sciolingustike në të folmen e Gostivarit”nga Miqereme Selmani, “Faleminderit Nëna ime”nga Nertila Pitarka dhe “Autogoli i lirisë”

Lexo tërë artikullin
Rikthehet Shkëlzen Doli

Rikthehet Shkëlzen Doli

Edhe pse i larguar që në fëmijëri nga Shqipëria, kujtimet muzikore të Gjakovës dhe Elbasanit, për violinistin virtuoz Shkëlzen Doli janë shumë të prekshme. Ai i mbledh bashkë këto tinguj kryesisht të muzikës popullore shqiptare dhe i interpreton me skrupolozitet,

Lexo tërë artikullin
Ditëlindja e Bekim Fehmiut

Ditëlindja e Bekim Fehmiut

Bekim Femiu është larguar nga skena e artit për shkak të tensioneve politike në shenjë revolte për të drejtat e shqiptarëve në ish-Jugosllavi. Në 80-vjetorin e lindjes, u përkujtua në kryeqytetin serb nga Ambasada e Shqipërisë dhe miqtë e tij

Lexo tërë artikullin
Universitetet shqiptare e organizuan ekspozitën ,,Ura me tri harqe”

Universitetet shqiptare e organizuan ekspozitën ,,Ura me tri harqe”

Për të dhjetin vit me radhë, Fakulteti i Arteve i Universitetit të Tetovës, Fakulteti i Arteve të Bukura i Universitetit të Tiranës dhe Fakulteti i Arteve i Universitetit të Prishtinës, më 23 dhe 24 maj 2016, organizuan ekspozitën ,,Ura me tri harqe”.

Lexo tërë artikullin
Presidenti francez nderon Kadarenë me titullin “Komandant i Legjionit të Nderit”

Presidenti francez nderon Kadarenë me titullin “Komandant i Legjionit të Nderit”

Ismail Kadaresë i është dorëzuar dekorimi më i lartë që Franca mund t’i japë; titulli “Komandant i Legjionit të Nderit”. Titulli i është dorëzuar nga presidenti francez, Francois Hollande pasditen e së hënës në pallatin presidencial “Elize”. Ceremonia është mbajtur

Lexo tërë artikullin
SHKA “Jahi Hasani” do të udhëton në Bosnje e Hercegovine

SHKA “Jahi Hasani” do të udhëton në Bosnje e Hercegovine

Me rastin e binjakezimit te komunes se Vrapcishtit me komunen Doboj istok Bosnje e Hercegovine me ftese te kryetarit te komunes z.Bajram Kadrija ne shenje respekti e bashkpunimi eshte ftuar SHKA “Jahi Hasani”qe te merr  pjese ne manifestimet e perbashketa

Lexo tërë artikullin
Profesorë të UT-së në Konferencën shkencore ndërkombëtare “Shekulli i Kadaresë”

Profesorë të UT-së në Konferencën shkencore ndërkombëtare “Shekulli i Kadaresë”

Dekani i Fakultetit të Filologjisë të UT-së Doc. Dr. Fatmir Sulejmani dhe profesori Doc. Dr. Salajdin Salihi morën pjesë në ceremoninë e dekorimit. Dekani i Fakultetit të Filologjisë të UT-së Doc. Dr. Fatmir Sulejmani dhe profesori Doc. Dr. Salajdin Salihi

Lexo tërë artikullin
Dita e muzeumeve

Dita e muzeumeve

Në Ditën Ndërkombëtare të Muzeve, Muzeu Historik Kombëtar dhe Instituti Arkeologjik në Tiranë çelin dyert deri në mbrëmje për të gjithë vizitorët. Sot hyrja në këto institucione është pa pagesë. “Muzeu Historik Kombëtar, si në çdo festë të tillë i

Lexo tërë artikullin
Shqiptarët e Edith Durham

Shqiptarët e Edith Durham

Shqiptarët në trojet e tyre para Luftës së Parë Botërore vijnë në objektivin e një aparati fotografik, që studiuesja angleze Edith Durham ka shkrepur përgjatë udhëtimit të saj në Shqipëri, Kosovë dhe Mal të Zi. Dallohen lehtësisht veshjet karakteristike, tiparet

Lexo tërë artikullin

REKLAMA