Optimizëm për zgjidhje të kontestit – për çfarë dhe nën cilat kushte? | VIDEO

Optimizëm për zgjidhje të kontestit – për çfarë dhe nën cilat kushte? | VIDEO

Nuk ka shumë kohë, tani është momenti i duhur për të zgjidhur mosmarrëveshjen për emrin. Ky është mesazhi që ndërmjetësuesi Nimetz dërgoi sot nga Shkupi. I dërguari i posaçëm i OKB pret që një mosmarrëveshje dekadëshe gjatë javëve dhe muajve

Lexo tërë artikullin
Biznesmenët të shqetësuar: Qeveria nuk ka strategji për ekonominë

Biznesmenët të shqetësuar: Qeveria nuk ka strategji për ekonominë

Zhvillimet politike përsëri margjinalizuan ekonominë, biznesmenët ankohen. Shteti nuk mund të ecë përpara derisa Qeveria të ketë një Strategji dhe një vizion të cilin sektorët duhet t’i mbështesin më së shumti. Plani 3-6-9 përfundon dhe sektori i biznesit pothuajse nuk

Lexo tërë artikullin
A do t’ua vendos shteti çelsin agjencioneve për punësime të përkohshme?

A do t’ua vendos shteti çelsin agjencioneve për punësime të përkohshme?

Çelës në derë për Agjencionet për punësim të përkohshëm. Me zgjidhjet e reja ligjore të propozuara nga MPPS, agjencitë do të duhet të paguajnë pagat e punëtorëve deri në 15 të muajit, nëse këtë nuk e bën punëdhënësi, gjegjësisht klineti

Lexo tërë artikullin
Bejta i përgjigjet Taravarit: Unë realizova mbi 600 projekte pa mos shkelur asnjë normë ligjore

Bejta i përgjigjet Taravarit: Unë realizova mbi 600 projekte pa mos shkelur asnjë normë ligjore

Ish-kryetari i Komunës së Gostivarit Nevzat Bejta, i ka mohuar akuzat e pushtetit aktual. Ai, tha se në çdo punë që ka bërë iu është përmbajtur procedurave ligjore, përcjell FLAKA. “Jo vetëm për tokën, por ne u jemi mbajtur të

Lexo tërë artikullin
Projekt 10 milionë euro për ujërat e zeza

Projekt 10 milionë euro për ujërat e zeza

Dhjetë millionë euro do të kushtojë projekti “Përmirësimi i infrastrukturës së ujërave të zeza në Qytetin e Shkupit”, i cili do të zbatohet nga Ministria e Ambientit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, Qytetit të Shkupit dhe Ndërmarrjes Publike “Ujësjellës dhe Kanalizim”.

Lexo tërë artikullin
“Maqedonia2025” ndan bursa për drejtorë dhe menaxherë ekzekutiv të shkollave për biznes në SHBA

“Maqedonia2025” ndan bursa për drejtorë dhe menaxherë ekzekutiv të shkollave për biznes në SHBA

Organizata joqeveritare “Maqedonia2025” e shpalli thirrjen e dytë publike për Programin për drejtorë ekzekutiv – Zafirovski, përmes të cilit ndahen bursa për shkollën për biznes – Kellogg School of Management në SHBA. Këtë vit për herë të parë ofrohen bursa për

Lexo tërë artikullin
Protesta para zyrës së BE-së, kërkohet lirimi i deputetëve

Protesta para zyrës së BE-së, kërkohet lirimi i deputetëve

Rreth 200 qytetarë kërkuan liri për të gjithë të paraburgosurit që kanë lidhje me sulmin e përgjakshëm në Kuvend, më 27 prill. Tubimi filloi në Kishën „Shën Klimenti i Ohrit“. Porosia se deputetët e paraburgosur të VMRO-DPMNE-së dhe të gjithë

Lexo tërë artikullin
Vazhdojnë të dalin nga burgjet të amnistuarit

Vazhdojnë të dalin nga burgjet të amnistuarit

Të burgosurit e parë që përfituan nga amnistia kanë filluar të dalin nga burgjet dje dhe sot. Nga Idrizova kanë dalë mbi dhjetë persona dhe po aq edhe nga burgu i Shutkës. Kjo sipas informatave nga drejtorët e dy burgjeve

Lexo tërë artikullin
Tetova assesi të shpëtojë nga deponitë e zeza

Tetova assesi të shpëtojë nga deponitë e zeza

Në lagjen Dardania është krijuar një deponi tjetër për të cilin nga komuna thonë se deri tani nuk kanë pasur njohuri. Ata premtojnë se pas inspektimit të terrenit nga inspektorët komunal, do të fillojë pastrimi i saj. Kjo deponi është

Lexo tërë artikullin
TVSH-ja, edhe këtë vit pa ndryshime tatimore

TVSH-ja, edhe këtë vit pa ndryshime tatimore

Drejtoria e të Ardhurave Publike do të presë personat fizik të cilët në vitin 2017 kanë fituar më shumë se 1 milionë denarë, që vullnetarisht të regjistrohen si obligues të TVSH-së dhe nuk do t’i dënojë ato. Drejtoresha e DAP-it,

Lexo tërë artikullin