Вакцините и прележаниот Ковид помогнаа против тешка форма на болест, анализира Комисијата за заразни болести и бара нов начин за утврдување епидемиолошки ризик

Вакцините и прележаниот Ковид помогнаа против тешка форма на болест, анализира Комисијата за заразни болести и бара нов начин за утврдување епидемиолошки ризик

Новата методологија што ја предлага Комисијата за заразни болести за проценка и следење на епидемиолошкиот ризик ќе се темели на три индикатори за период од последни  седум дена:  бројот на новооткриени случаи и бројот на хоспитализации на 100 000 население

Read Full Article
Земјотрес во Скопје

Земјотрес во Скопје

Земјотрес со Рихтерова локална магнитуда 2.0 и интензитет од три степени според Европската макросеизмичка скала, е почувствуван утрово во Скопје и околината. Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија го регистрирала земјотресот во 9 часот и 48 минути, соопшти Сеизмолошка опсерваторија при Природно-математичкиот

Read Full Article
Кеш-аут исплата, бонус и кеш-бек добивка на единствената легална платформа за интернет игри на среча во земјава, 2WIN.MK

Кеш-аут исплата, бонус и кеш-бек добивка на единствената легална платформа за интернет игри на среча во земјава, 2WIN.MK

Одлични вести за сите кои се обложуваат. Видеолотарија Касинос Австрија со КЕШ-АУТ исплата ја надополнува богатата промотивна понуда на единствената легална платформа за интернет игри на среќа 2win.mk, покрај веќе препознатливите БОНУС и КЕШ-БЕК добивки. Видеолотарија Касинос Австрија ја збогати

Read Full Article
Лебот и други основни продукти да се продаваат без маржа

Лебот и други основни продукти да се продаваат без маржа

Лебот и други основни продукти да се продаваат без маржа, ова е намерата на владата. Утрово министрите за економија Крешники Бектеши и за финансии Фатмир Бесими имале состанок со преставници на групацијата на маркетите на оваа тема но за сега

Read Full Article
Листа на производи за кои трговците бараат ограничена маржа-основни продукти како леб и кравјо сирење, од овошје само јаболки

Листа на производи за кои трговците бараат ограничена маржа-основни продукти како леб и кравјо сирење, од овошје само јаболки

Трговците бараат промена на ограничувањето на маржите и тоа да важи само за основни прехранбени продукти. Предлогот бил доставен до владините економски министри, а со предлогот Здружението за трговија и на Здружението за земјоделство и прехранбена индустрија при Стопанската комора

Read Full Article