Back to homepage

Editoriale

The Economist për maskat dhe barrikadat në veri: Kosova dhe Serbia në prag të një konflikti të ri

The Economist për maskat dhe barrikadat në veri: Kosova dhe Serbia në prag të një konflikti të ri

Një numër i konsiderueshëm i barrikadave u vendosën më 10 dhjetor në disa pjesë të veriut të Kosovës, ku shumica e banorëve janë serbë. Diplomatë amerikanë dhe ata të Bashkimit Evropian po punojnë vazhdimisht për ta zbutur këtë “situatë shpërthyese”.

Read Full Article
Reuters: Nyja mes Kosovës e Serbisë, zgjidhet në vitin 2023

Reuters: Nyja mes Kosovës e Serbisë, zgjidhet në vitin 2023

Në fillim sinjalet u shfaqën me druajtje, por është gjithnjë e më e sigurt se nyja mes Kosovës e Serbisë, do të zgjidhet në vitin 2023. Diplomatët, analistët dhe në fund agjencia Reuters, pa mëdyshje thanë se viti i ardhshëm

Read Full Article
Ukraina dhe një mësim për Perëndimin!

Ukraina dhe një mësim për Perëndimin!

Pak vende perëndimore kanë kapacitetin për të prodhuar armë të reja, pjesë këmbimi dhe municione me shpejtësinë e kërkuar. Anëtarët e NATO-s përveç SHBA-së, nuk janë në një pozicion të mirë në këto fronte. Dronët kanë luajtur një rol jetik,

Read Full Article
Kush e zotëron trashëgiminë tonë digjitale?

Kush e zotëron trashëgiminë tonë digjitale?

Sasia e kujtimeve, informacioneve dhe dokumenteve që janë arkivuar në internet është rritur në mënyrë eksponenciale, dhe bashkë me të edhe pritshmëria e njerëzve të afërt me të ndjerin për të pasur qasje në to. Por çështjet e ngritura nga

Read Full Article
Artan Grubi me libër të trashë shkon të raprton në kryesinë e BDI

Artan Grubi me libër të trashë shkon të raprton në kryesinë e BDI

Zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi sot ka raportuar para kryesisë së BDI. Siç duket, Grubi ka qenë mjaft mirë i përgatitur për llogaridhënie tek organet partiake, njofton Flaka Nga fotografia e siguruar në hyrje të selisë partiake, Grubi shihet me

Read Full Article