Veriu i Kosovës nuk është terra nullius apo tokë e askujt

Veriu i Kosovës nuk është terra nullius apo tokë e askujt

Shkruan: Muhamer Pajaziti Në media qarkulluan disa lajme se KFOR-i do të pengojë shkuarjen e Policisë së Kosovë në Veri të vendit. Nëse është kjo tendencë, atëherë përbënë një shkelje të rëndë të sovranitetit të Republikës së Kosovës dhe e

Read Full Article
Elvis Hoxha: Kosova, vend i gazetarëve të lënduar dhe analistëve të pasuruar

Elvis Hoxha: Kosova, vend i gazetarëve të lënduar dhe analistëve të pasuruar

Së pari Kosova sot është vendi i gazetarëve të lënduar në terren dhe ai i analistëve të pasuruar nëpër studio. Së dyti, del që gazetarët tanë në terren janë mbrojtur nga njësitet specialë të Kosovës dhe jo nga trupat e

Read Full Article
Ibrahimi: Mediat në Prishtinë nga veriu raportojnë njësoj si ato të Beogradit

Ibrahimi: Mediat në Prishtinë nga veriu raportojnë njësoj si ato të Beogradit

-Është një tjetër paradoks në mediat shqiptare në Kosovë. Raportimi për krizën në veri dhe rreth vendimit të qeverisë, ka qenë më i keqi ndonjëherë -pa asnjë standard dhe me veprime të qëllimshme ndaj qeverisë qendrore. Pamjet janë të njëjta

Read Full Article
‘Tentativa për grusht shteti’ në Rusi!

‘Tentativa për grusht shteti’ në Rusi!

Sipas ish-oficerit të inteligjencës ruse, Igor Girkin (52 vjeç), Rusia është gati të nisë përplasje të dhunshme për pushtetin e Kremlinit. “Trazirat kanë filluar”, shpjegoi Girkin në një video të re. Ish-punonjësi i shërbimit sekret tashmë sheh një përpjekje për

Read Full Article
Shtatore për të burgosurit shqiptar të Kosovës dhe viseve shqiptare nën ish – Jugosllavi

Shtatore për të burgosurit shqiptar të Kosovës dhe viseve shqiptare nën ish – Jugosllavi

Ish-të burgosurit politik janë të shumtë te populli ynë,por nuk janë të paktë ata të cilët janë mbytur në torturë ose kanë vdekur si rezultat i sëmundjeve që kanë marrë nga torturat vdekjeprurëse ose kushtet antinjerëzore që kanë qëndruar,nëpër qelitë

Read Full Article