Ratkoceri: Neurokirurgët që luajnë rolin e “policit të trafikut”

Ratkoceri: Neurokirurgët që luajnë rolin e “policit të trafikut”

Përtej skandalit të turpshëm të anesteziologut në Spitalin e Tetovës, në këtë institucion ka edhe më keq se kjo. Për shembull, ka të punësuar tre neurokirurgë, të cilët punën e vetme që bëjnë është ajo e “policit të trafikut” për

Read Full Article
Koncesualiteti…!

Koncesualiteti…!

Shkruan: Orhan Ibrahimi Për të paditurit në politikë, koncesualiteti rregullohet me letra (kushtetutë dhe ligje). Garanton barazinë e etnive, ruan dhe ndërton shtetet heterogjene (republika😀). Edhe atë në:1. Federatë2. Konfederatë3. Koncesus politik;Koncesualiteti nuk vjen vetëvetiu!Koncesualiteti i mbush gropat në tru

Read Full Article
Si deshi t’i fshehë Serbia kufomat e 86 shqiptarëve të masakruar duke i hedhur në Danub

Si deshi t’i fshehë Serbia kufomat e 86 shqiptarëve të masakruar duke i hedhur në Danub

Shkruan: Enver Robelli  Si sot para 24 vitesh, më 5 prill 1999, një peshkatar afër vendit të quajtur Tekija në Serbinë jugore pa një kamion në lumin e Danubit. Kamioni nuk kishte targa, por një mbishkrim sugjeronte se i takonte

Read Full Article
Pse Bakhmut është kaq i rëndësishëm në luftën Rusi-Ukrainë?

Pse Bakhmut është kaq i rëndësishëm në luftën Rusi-Ukrainë?

Nëse Bakhmut do të binte në duart e Rusisë, kjo do të përfaqësonte një fitore të rrallë dhe kryesisht simbolike në fushatën e ushtrisë ruse. E para që nga pushtimi i qytetit lindor ukrainas Soledar nga Moska në fillim të

Read Full Article
Ratkoceri: Korridori 8, projekti që lidh bashkë hapësirat shqiptare

Ratkoceri: Korridori 8, projekti që lidh bashkë hapësirat shqiptare

I vlerësuar si investimi më i madh ekonomik, e sidomos politik e strategjik i shqiptarëve në rajon, është luftuar – por do luftohet derisa të përfundojë nga qarqet më antishqiptare të brendshëm dhe të shteteve që lidhen me Korridorin konkurrues

Read Full Article