Korrupsioni gërryen potencialin e Shqipërisë – koment nga Yuri Kim

Korrupsioni gërryen potencialin e Shqipërisë – koment nga Yuri Kim Updated

Teksa shënuam Ditën Ndërkombëtare Anti-Korrupsion dje, është me rëndësi që të rigjallërojmë përpjekjet tona për t’i dhënë fund murtajës së korrupsionit. Korrupsioni iu vjedh qytetarëve dhe brezave të ardhshëm pasurinë dhe shpresën. Ai than rritjen ekonomike, pengon zhvillimin, minon demokracinë,

Read Full Article
Ratkoceri: Albanofobia maqedonase ia kalon edhe bullgarofobisë

Ratkoceri: Albanofobia maqedonase ia kalon edhe bullgarofobisë

Njohësi i rrethanave politike dhe gazetari i të përditshmes, “Koha”, Arben Ratkoceri ka dalë në mbrojtje të krye prokurorit Islam Abazi i cili me vota të drejtpërdrejta nga prokurorët u zgjodh shef i Prokurorisë kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Read Full Article
A është ideja e Evropës për ushtrinë, thjesht një ëndërr?

A është ideja e Evropës për ushtrinë, thjesht një ëndërr?

Nevojat e Evropës janë të shumta: Ushtarakët po synojnë të përmirësojnë kapacitetet e tyre të komunikimit, të forcojnë lëvizshmërinë dhe përmirësojnë mjetet e tyre të inteligjencës dhe zbulimit. Njëkohësisht, rajonet e Evropës po përballen me dobësi të ndryshme, të cilat

Read Full Article
Ku gërshetohen Kosova me Ukrainën lindore dhe Rusia me Serbinë?

Ku gërshetohen Kosova me Ukrainën lindore dhe Rusia me Serbinë?

Ndonëse Ukraina lindore është më shumë se 1 mijë e 400 kilometra larg Kosovës, dhe janë të ndarë nga së paku tri vende dhe një det, politikanët ditë e më shumë këto rajone po i vendosin në nivel të njëjtë,

Read Full Article
Dora e udhëheqësit Ali Ahmeti

Dora e udhëheqësit Ali Ahmeti

Dora e Udhëheqësit largpamës e të vendosur, Dora e Udhëheqësit të urtë e fjalëpak, Dora e Udhëheqësit, që ka nënshkruar themelimin e tri Ushtrive Çlirimtare për Kosovë, Luginë të Preshevës dhe për Maqedoni të Veriut, Mendja që komandon me dorën

Read Full Article