Mbreti i ri i Britanisë së Madhe është i lidhur ngushtë me islamin

Mbreti i ri i Britanisë së Madhe është i lidhur ngushtë me islamin

Mbreti Charles III do të na befasojë. Burri, familja e të cilit ka shërbyer si simbole fizike të kolonializmit, e ka kaluar jetën e vet duke u përpjekur që ta çlirojë mendjen nga paragjykimet e rrënjosura të perandorisë. Kreu i

Read Full Article
“Interpretuesit” dhe “zbatuesit” e Kushtetutës!

“Interpretuesit” dhe “zbatuesit” e Kushtetutës!

VIDEO – Iu radhitën disa personalitete për ta kontestuar mosfutjen në procedurë kuvendore të iniciativës së VMRO-së për një referendum kundër Marrëveshjes me Bullgarinë: dy ish-kryetarë Kuvendi, Tito Petkovski e Trajko Veljanovski, profesorë unviersitarë si Mirjana Najçevska, etj.dhe politikanë si

Read Full Article
Sfidat që e presin Liz Truss në krye të Britanisë!

Sfidat që e presin Liz Truss në krye të Britanisë! Updated

Ndërsa britanikët po shqetësohen gjithnjë e më tepër për rritjen dramatike të kostos së jetesës, një kryeministre e re do të marrë detyrën në 10 Downing Street. A posedon Liz Truss gjithçka që duhet për t’u gjetur rrugëzgjidhje shqetësimeve të

Read Full Article
A po dëmtohet vërtet ekonomia e Rusisë?

A po dëmtohet vërtet ekonomia e Rusisë?

Shumë vende në Azi, Amerikë Latine dhe Afrikë nuk kanë vendosur sanksione ndaj Rusisë, me disa që kanë përfituar nga tërheqja e Perëndimit. Raportet e kësaj jave sugjerojnë se Kina po shet në heshtje gazin e saj të tepërt rus

Read Full Article
Amerika largohet nga lufta, por lufta nuk i largohet Amerikës!

Amerika largohet nga lufta, por lufta nuk i largohet Amerikës!

Edhe pse administratat e Obamës dhe më pas Trump nuk ishin të interesuara për luftën, lufta ishte ende e interesuar për ta. Në vitin 2016, ushtria irakiane po trokiste në derën e Mosulit, Irak dhe Forcat Demokratike Siriane të mbështetura

Read Full Article